Παναγιωτόπουλος: «Είμαστε έτοιμοι να προασπιστούμε τα δικαιώματά μας»

Το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας από την Αλεξανδρούπολη

Σχεδόν 800 κομμάτια  από στρατιωτικά οχήματα, εξοπλισμό και εκατοντάδες στρατιώτες βρίσκονται στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Όλα  είναι έτοιμα για τη μεγάλη νατοϊκή άσκηση Defender  Europe 21. 

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στην άσκηση συμμετέχουν πάνω από 28.000 στρατιώτες.

Στην αμυντική ελληνο-αμερικανική συνεργασία αλλά και στις προκλήσεις της Ανατολικής Μεσογείου αναφέρθηκαν σήμερα ο ΥΠΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. 

«Υπογραμμίζουμε από εδώ, από την Ακρητική Αλεξανδρούπολη προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα έχει πάντα την ετοιμότητα να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και θα το πράξει αποφασιστικά και αποτελεσματικά εφόσον απαιτηθεί» δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Υπογράφεται η Συμφωνία για τα Rafale

Αμερικανός Πρέσβης: «ΗΠΑ και Ελλάδα φίλοι και σύμμαχοι» 


«Οι χώρες μας στέκονταν μαζί ως φίλοι και σύμμαχοι για δύο αιώνες, και το έργο των Αμερικανών Φιλελλήνων συνεχίζεται σήμερα με την ανάπτυξη των Αμερικανικών δυνάμεων μέσω της Αλεξανδρούπολης, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας για προώθηση των κοινών μας στόχων άμυνας και ασφάλειας» τόνισε ο Τζέφρι Πάιατ.

 Η Αθήνα "ποντάρει" και στην διπλωματική ισχύ της Ουάσινγκτον, για να επιτευχθεί το... ακατόρθωτο! Να μπει δηλαδή η Τουρκία στον δρόμο του διεθνούς δικαίου, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας. 

 «Οι ΗΠΑ θα ήταν ο ιδανικός εταίρος για να πείσει την Τουρκία ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον για την ίδια την Τουρκία, ένα πιο σταθερό μέλλον για την περιοχή, και σε πολύ καλύτερες αμερικανοτουρκικές σχέσεις» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. 

Μετά το αμερικανικό «άκυρο» για τα F-35, η Τουρκία θέλει να φτιάξει τον δικό της σύμμαχο.

Σχέσεις... που για την ώρα βρίσκονται στο "κόκκινο". 

Μετά και το Αμερικανικό "όχι" για προμήθεια των F-35, οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι θα... προσπαθήσουν να παράξουν εθνικό μαχητικό μέσα σε 2 χρόνια! 


«Η ανάπτυξη του TF-X θα φέρει την Τουρκία ανάμεσα στις λίγες χώρες του κόσμου που είναι ικανές να κατασκευάσουν ένα τέτοιο αεροσκάφος» επεσήμανε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Tusas, Φαχρετίν Οζτούρκ. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top