Ερευνητικό «L’Atalante»: Ελληνογαλλική προβοκάτσια βλέπει ο Τσαβούσογλου

Νέες προκλήσεις, παράνομη αντι- Navtex δυτικά της Λήμνου

Μετά τη σαρωτική επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα, οι Τούρκοι επιστρέφουν στoν μόνο δρόμο που τους έχει απομείνει: στον δρόμο των προκλήσεων. Στέλνουν φρεγάτες στα ελληνικά νερά, εκδίδουν τη μια παράτυπη navtex μετά την άλλη και απειλούν με γεωτρήσεις.

Δένδιας: Να μην κρύψουμε τις διαφορές με την Άγκυρα κάτω από το χαλί

 Με διάβημα και επιθετική διπλωματία απαντά η Αθήνα. 

Ερευνητικό «L’Atalante»: Ελληνογαλλική προβοκάτσια βλέπει ο Τσαβούσογλου

«Ένα γαλλικό ερευνητικό πλοίο το οποίο ήταν σχεδόν υπό την προστασία μιας ελληνικής φρεγάτας επιχείρησε να εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας. Αυτή η ενέργεια ήταν μία προβοκάτσια. Δεν ήταν καλοπροαίρετη κίνηση. Το λέω και για την Ελλάδα και για τη Γαλλία. Καλέσαμε τους πρεσβευτές τους, διαμαρτυρηθήκαμε και το ναυτικό μας δεν τους επέτρεψε να εισέλθουν» τόνισε ο Υπουργός εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Είναι μία προσπάθεια των Τούρκων να κάνουν το άσπρο-μαύρο.  Αφού πρώτα έστειλαν Τουρκική φρεγάτα να απειλήσει το Γαλλικό ερευνητικό, τώρα μας ζητούν και τα ρέστα.  

Γαλλικό ερευνητικό διάβημα της Αθήνας προς την Άγκυρα για την παρουσία τουρκικής φρεγάτας

Η Αθήνα απαντά με διάβημα! Αφού, η φρεγάτα τους δεν είχε καμία δουλειά στα ελληνικά νερά. 

Το γαλλικό ερευνητικό: έπλεε εντός της υφαλοκρηπίδας μας. Ως εκ τούτου, ο σταθμός του Ηρακλείου ήταν αρμόδιος να εκδόσει navtex. Η δική τους παράτυπη  αντι-navtex και οι... τραμπουκισμοί έπεσαν στο κενό! 

Νέες προκλήσεις, παράνομη αντι- Navtex δυτικά της Λήμνου και απειλές για γεωτρήσεις.

Οι Τούρκοι, όμως, δεν βάζουν μυαλό. 

Με το που εκδώσαμε navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά, δυτικά της Λήμνου, έσπευσαν να εκδώσουν αντι-navtex επιχειρώντας να ακυρώσουν την Ελληνική! 

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, άρχισε τις απειλές για νέες... γεωτρήσεις στη γειτονιά μας!  

 «Ελλάδα και Κύπρος προσπάθησαν να διακόψουν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με παράνομα επιχειρήματα. Σε περιόδους κρίσης η Τουρκία γίνεται πιο δυνατή» ανέφερε ο Υπουργός ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ. 

Δένδιας: «Απαραίτητος ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου»

Πειστική αποκλιμάκωση εδώ και τώρα ζητά η Αθήνα! 

« Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει τη συνεννόηση με όλους. Και με την Τουρκία αλλά πρέπει να είμαστε σαφείς. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Δεν είμαστε αιθεροβάμονες όμως είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Τσαβούσογλου: «Ο Δένδιας με στενοχώρησε»

6 μέρες έχουν περάσει από την διπλωματική ένταση στην Άγκυρα κι ακόμα ο Τσαβούσογλου δεν λέει να χωνέψει ότι ο Ν. Δένδιας τον αφόπλισε! 


«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είναι προσωπικός μου φίλος.  Εν προκειμένω δεν φέρθηκαν με ειλικρίνεια. Αυτό είναι που με θλίβει πραγματικά» δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top