Άρση lockdown πριν τα Χριστούγεννα - Πρώτα ανοίγουν σχολεία και λιανεμπόριο

Εστιατόρια και καφετέριες θα λειτουργούν με συγκεκριμένο ωράριο

 

Πριν τα Χριστούγεννα θα ανοίξουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες, όπως είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή.

«Είμαστε λίγες ημέρες μακριά από το να εξετάσουμε και να παρουσιάσουμε το σχέδιο για την επόμενη φάση και την άρση του lockdown», είπε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Σκάι.

Βατόπουλος:«Μετά το Σαββατοκύριακο θα εξετάσουμε την παράταση του lockdown»

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η άρση του lockdown θα γίνει σε τρεις φάσεις και θα μοιάζει με το άνοιγμα του Μαΐου: θα προηγηθούν τα σχολεία και το λιανεμπόριο και θα ακολουθήσει η εστίαση.

Ανοίγουν εστιατόρια και καφετέριες, όχι μπαρ και νυχτερινά κέντρα

«Εστιατόρια και καφέ, ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν πριν από τα Χριστούγενννα, με κανόνες και ωράρια», τόνισε.

Αποκάλυψη Star: Τι είναι το lockdown «ακορντεόν» - Πότε θα εφαρμοστεί

«Ο σχεδιασμός της κυβέρνηση, πάντα μετά από τις συστάσεις των ειδικών, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο με καθήμενους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι πολύ δύσκολα θα ανοίξουν τα μπαρ και καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης, καθώς εκεί δημιουργείται συγχρωτισμός.

Όσον αφορά το ωράριο, ο κ. Πέτσας είπε πως εξετάζεται το σενάριο να υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης.

Lockdown: Τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες 10 ημέρες

Όσον αφορά τα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως στον σχεδιασμό είναι η επιστροφή όλων των μαθητών (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων) μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αναμένουμε κάμψη των κρουσμάτων μέσα στο σαββατοκύριακο

«Χθες ήταν η πρώτη ημέρα επιπέδωσης της καμπύλης», τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και εκτίμησε ότι εάν συνεχιστεί αυτή η τάση περιμένουμε μια γρήγορη πτώση των κρουσμάτων.

«Μετά το σαββατοκύριακο αναμένουμε κάμψη», είπε, προαναγγέλλοντας ότι εφόσον αυτό επιτευχθεί, η κυβέρνηση θα αναπτύξει και θα παρουσιάσει σχέδιο δράσης για το πώς θα βγούμε από το lockdown. Ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί σε ημερομηνίες.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα τρίτο lockdown

Απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει η πιθανότητα να επιβληθεί και τρίτο lockdown, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα σε αυτόν τον πόλεμο».

Παράλληλα, δεν απέκλεισε κατά το άνοιγμα να υπάρξουν περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών.

«Έχουμε ένα θετικό στοιχείο, τα εμβόλια. Ξέρουμε ότι θα είναι διαθέσιμα στη χώρα μας αρχές του έτους. Μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021 θα έχουμε τη δυνατότητα να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top