Μητσοτάκης στην εκδήλωση της Aegean: Νέα εποχή ανάπτυξης στην Ελλάδα

Τι είπε στην εκδήλωση για την παραλαβή υπερσύγχρονων αεροσκαφών

Σε νέα εποχή ανάπτυξης μπαίνει η Aegean, η  μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρία,  με την παραλαβή και παρουσίαση τριών νέων αεροσκαφών. Η συνολική παραγγελία αφορά 46 αεροπλάνα τελευταίας τεχνολογίας και συνιστά την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα.

Το  πρώτο από τα νέα Αirbus Α320 Νeo της  Aegean  αποκαλύφθηκε εντυπωσιακά με μια προσομοίωση προσγείωσης στην οποία παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εταιρία παρουσίασε  τα τρία από 46 νέα  αεροσκάφη  που  έχει παραγγείλει επενδύοντας δυόμιση έως τρία δισ.  ευρώ σε τιμές αγοράς.

Πέθανε ο Νικήτας Βενιζέλος, εγγονός του Ελευθέριου Βενιζέλου

«Μια ελληνική εταιρία προχωρά  στην μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα των αερομεταφορών  και μια από τις μεγαλύτερες που έγινε ποτέ στην Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός.  

Ο πρόεδρος  της  αεροπορικής  εταιρίας  Ευτύχιος Βασιλάκης ξενάγησε τον πρωθυπουργό στο νέο αεροσκάφος που θα μπεί κατευθείαν  μαζί με τα δυο «αδέλφια»  του στο πρόγραμμα  των πτήσεων εξωτερικών,  δίνοντας νέα δυναμική στα φτερά της επιχείρησης.

«Η  σημερινή μέρα σηματοδοτεί  το πέρασμα σε μια νέα εποχή, αφετηρία εξέλιξης  και ανάπτυξης σε όλους τους τομείς,  ένα μεγάλο βήμα  για την Aegean και πιστεύω και για τη χώρα» επισήμανε ο κ. Βασιλάκης.

Στην έκθεση για τις αρχαιότητες και την Επανάσταση Κυριάκος - Μαρέβα 

Ως τον Ιούνιο  θα παραδοθούν άλλα τρία νεα αεροσκάφη, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσης με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Εντυπωσιακό είναι το όφελος σε θέσεις εργασίας, δημόσια έσοδα και ενίσχυση  του τουρισμού  από κάθε νέο αεροσκάφος.

«Σημαίνει 70 επιπλέον θέσεις εργασίας στην αεροπορική και επίγεια εξυπηρέτηση, 100.000 επιπλέον επισκέπτες ετησίως, 80 εκ. άμεσα έσοδα στον τουρισμό μας» ανέφερε από την πλευρά του ο Δημήτρης Γερογιάννης,   διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Αμέσως μετα ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με ντην ηγεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορων για τον απολογισμό εξαμήνου και τον προγραμματισμό των μεταρρυθμίσεων ως το τέλος της χρόνιας.

Δείτε το video με το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top