Πάιατ: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου για ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές

«Δεν μπορώ να πω ότι έχω αποδείξεις»

τζεφρι παιατ

Για παρερμηνεία των δηλώσεών του στην εκδήλωση Disinfo Week έκανε ο Τζέφρι Πάϊατ, ο οποίος ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επηρεάσει τις επερχόμενες ευρωεκλογές, τις δημοτικές αλλά και τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.

Στις πρώτες δηλώσεις που κυκλοφόρησαν και μεταδόθηκαν από τον ΑΝΤ1, ο Αμερικανός Πρέσβης φέρεται να απαντά:

«Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικό Πατριάρχη. Μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος».

Ωστόσο πηγές ανέφεραν μετά την παρουσίαση της παραπάνω δήλωσης. πως μεταφράστηκε λάθος και πως ο Τζέφρι Πάϊατ δήλωσε στην πραγματικότητα πως «δεν μπορώ να πω ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος».

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο πρέσβης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, έκανε λόγο για λανθασμένη αναφορά στα λεγόμενά του, ενώ δημοσίευσε και το κείμενο με τα όσα είπε αυτολεξεί, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης.

 

Ακολούθησε το tweet του Νικόλα Βαφειάδη, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη στον Τζέφρι Πάϊατ, λέγοντας πως «σας παρακαλώ δεχτείτε τη συγγνώμη μου. Παράκουσα το “δεν” (not) με το “τώρα” (now)», τονίζοντας πως θα υπάρξει επανόρθωση.

 

 

Η εκδήλωση Disinfo Week στην Αθήνα εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρησης. «Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ευαισθητοποιήσει, ώστε οι ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως» κατέληξε ο Τζέφρι Πάϊατ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top