Τσίπρας: Η ενσωμάτωση των μεταναστών είναι μία λύση για το δημογραφικό

Μητσοτάκης: Υπονομεύεται το μέλλον του έθνους και της πατρίδας

Σε κλίμα ήπιας αντιπαράθεσης, αλλά με κοινή θέση ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το δημογραφικό.

Τσίπρας: Δε γίνεται να λυθεί με λιτότητα και χωρίς ενσωμάτωση των μεταναστών 

Ο πρωθυπουργός, αφού υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση του δημογραφικού αποτελεί εθνικό στόχο, είπε πως οι πολιτικές θα είναι μακροπρόθεσμες και έθεσε ως βασικό παράγοντα αντιμετώπισης του προβλήματος τη μείωση της ανεργίας, την προστασία της εργασίας και την αύξηση των μισθών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σημασία ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, ως ακόμη μία λύση για το μέλλον.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως για την κυβέρνησή του οι πολιτικές για το παιδί είναι στην πρώτη γραμμή, τονίζοντας πως οι δαπάνες είναι στο 1. 416.000.000 ευρώ ετησίως.

«Το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο το σήμερα και το αύριο. Όποιες πολιτικές χαραχθούν, τα αποτελέσματά τους θα γίνουν αντιληπτά σε βάθος χρόνου» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο τρόπος με τον οποίο οραματιζόμαστε την ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, το κοινωνικό κράτος, την παιδεία, το ασφαλιστικό σύστημα και όλα τα κρίσιμα θέματα στη δημόσια σφαίρα, συνιστά μια ενιαία απάντηση και στο μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Λέτε στο πρόγραμμά σας ότι θα το λύσετε δίνοντας 1.800 ευρώ ετησίως σε κάθε παιδί. Εμείς δίνουμε σήμερα από 2.375 έως 2.945 για τα βρέφη, 1.805 έως 2.375 για τα νήπια. Πολύ περισσότερα από όσα λέτε εσείς ότι θα δώσετε».

Μητσοτάκης: Υπονομεύεται το μέλλον του έθνους και της πατρίδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για υπονόμευση του μέλλοντος του έθνους και της πατρίδας από το δημογραφικό πρόβλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το μέλλον είτε το σχεδιάζεις, είτε υφίστασαι το χειρότερο». Χαρακτήρισε το δημογραφικό, «ζήτημα υπαρξιακό, καθώς η Ελλάδα αιμορραγεί χάνοντας τους ανθρώπους της».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε πως οι πολιτικές για την αντιμετώπιση του δημογραφικού απαιτούν συναίνεση και όχι λάσπη, ενώ επανέλαβε την εξαγγελία για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται.

Παράλληλα, πρότεινε να δοθούν κίνητρα σε γυναίκες που γίνονται μητέρες κάτω των 30 ετών, σημειώνοντας στη συνέχεια πως εάν είχαμε 10% λιγότερες εκτρώσεις, θα είχαμε 10% περισσότερες γεννήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε, επίσης πως, η κυβέρνηση του θα βάλει όλα τα βρεφικά είδη, αλλά και τα είδη υγιεινής πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες, στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ενώ σημείωσε πως όλα τα ελληνόπουλα θα φιλοξενούνται σε παιδικό σταθμό, είτε αυτός είναι δημοτικός, είτε ιδιωτικός, δίνοντας κουπόνι 180 ευρώ τον μήνα στους γονείς τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top