Κόντρα για τις επιθέσεις κουκουλοφόρων κατά αστυνομικών

Γεροβασίλη: "Δεν υπάρχει κλίμα ανομίας"

Δεν υπάρχει κλίμα ανοχής και ανομίας, υποστηρίζει η Όλγα Γεροβασίλη για τις καταδρομικές επιθέσεις που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απαντώντας στις επικρίσεις που ασκούν στην πολιτική ηγεσία οι συνδικαλιστές αστυνομικοί.

Οι εικόνες από τις επιθέσεις σε αστυνομικούς στο τμήμα Ακροπόλεως, αλλά και στη διμοιρία που φρουρούσε το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εκπρόσωπων των αστυνομικών. Όπως υποστηρίζουν, δεν είναι δυνατόν με ένα έγγραφο που προειδοποιούσε για χτύπημα σε αστυνομικό τμήμα να αποτραπούν τέτοιου είδους επιθέσεις, αφού το προσωπικό της αστυνομίας είναι αποδεκατισμένο.

«Το αρχηγείο έβγαλε μια διαταγή πριν λίγες ημέρες φοβούμενο και αυτό μια επίθεση, αλλά για να καλύψει τυχόν δικές τους ευθύνες. Ποιοι αστυνομικοί να φυλάξουν, κύριε αρχηγέ, τα τμήματα αφού είναι είτε σε μεταγωγές θρίλερ, είτε οι συνάδελφοί μου από την αθλητική βία που είναι επιφορτισμένοι, όπως είδαμε και από τα επεισόδια στο Παπαστράτειο από χούλιγκαν είναι και αυτοί σε μεταγωγές», λέει ο Γενικός Γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.  

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, η υπουργός Προστασία του Πολίτη υποστήριξε ότι η αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.

«Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους», είπε. 

Μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να δώσει όλα τα εφόδια στους αστυνομικούς για να κάνουν τη δουλειά τους.

Στο Α.Τ Ακροπόλεως ο Μητσοτάκης 

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως και μίλησε με αστυνομικούς και κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top