Νέο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά από τον Τσίπρα

Τι απάντησε για το πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές

Νέο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά απηύθυνε μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο «για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, μιας ευρύτατης συμπαράταξης, σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα, συλλογικότητες, αλλά και πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο τον προοδευτικό».   

Ευρωψηφοδέλτιο με "άρωμα" Κεντροαριστεράς ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε για το συγκεκριμένο ζήτημα:

«Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα ομοφώνως να εισηγηθεί προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή, την απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, μιας ευρύτατης συμπαράταξης, σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα, συλλογικότητες, αλλά και πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο τον προοδευτικό, προκειμένου να αποτραπεί, ενόψει των επόμενων, κρίσιμων, ευρωπαϊκών εκλογών σε τρεις μήνες από σήμερα, να αποτραπεί η άνοδος, η επέλαση στην Ευρώπη, της ακροδεξιάς, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στις κοινωνίες μας, στη δημοκρατία μας, στην ίδια την Ευρώπη, αλλά και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κυρίαρχες σήμερα νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και οι επιπτώσεις τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για μια απεύθυνση πλατιά, που αφορά, επαναλαμβάνω, όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της προόδου και αντιλαμβάνονται τη μεγάλη ανάγκη σήμερα, στις εξελίξεις που ζούμε στην Ευρώπη, να αντιμετωπιστούν αυτοί οι δυο μεγάλοι κίνδυνοι».

Απαντώντας επίσης σε ερώτημα για το αν η Φώφη Γεννηματά θα μπορέσει να ανταποκριθεί αυτή τη φορά στο κάλεσμα ή ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

«Η πρόταση είναι ειλικρινής, απευθύνεται σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής την άνοδο της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων επιλογών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

Σε ερώτηση τέλος του πολιτικού συντάκτη του Star Γιώργου Κολοβάτσιου για το αν «θα πάμε σε εθνικές εκλογές τον Μάιο», ο πρωθυπουργός απάντησε: 

«Έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές στις 26 Μαΐου και αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια μέρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top