Στο πλευρό Στουρνάρα και η Κομισιόν στη διαμάχη με τον Πολάκη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας μας

Γιάννης Στουρνάρας

Στο πλευρό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, στη διαμάχη του με τον αναπληρωτή  υπουργό  Υγείας Παύλο Πολάκη,  τάχθηκε και  η Κομισιόν.   

Συγκεκριμένα η Koμισιόν επαναβεβαιώνει την εκ της Συνθήκης υποχρέωση όλων για σεβασμό της ανεξαρτησίας των Κεντρικών Τραπεζών, όπως απάντησε σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και  μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, σχετικά με το περιστατικό ηχογράφησης του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας από τον αναπληρωτή υπουργό της κυβέρνησης. 

Ο Μ.Σχοινάς υπενθύμισε ότι η Κομισιόν εργάζεται στο πλαίσιο των Συνθηκών και παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία είναι πλέον αρμόδια για να τοποθετηθεί επί του περιστατικού.

Δικαστική έρευνα για το αν κατέγραψε ο Πολάκης τον Στουρνάρα!

Αρνείται την ηχογράφηση ο Πολάκης: Ψεύτης και συκοφάντης ο Στουρνάρας

Σκληρή απάντηση Στουρνάρα: Ζητά παρέμβαση Τσίπρα και Δικαιοσύνης για Πολάκη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΑΚΗ 

Οι αντιδράσεις  κατά του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη συνεχίζονται και στο εσωτερικό της χώρας μας, με δριμεία κριτική εις βάρος του,  όπως και εις βάρος της κυβέρνησης,  από στελέχη της αντιπολίτευσης. 

Μιλώντας στη Βουλή  ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την αποστροφή Πολάκη για  εμπλοκή του Στουρνάρα και της συζύγου του στην υπόθεση της Νovartis, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης επισήμανε την παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας. Στο ίδιο ύφος αναρωτήθηκε εάν δικαιούται αποζημίωση  μετά τις 400 αναρτήσεις που έχει κάνει εναντίον του ο  κ. Πολάκης στο Facebook.

«Οι παράνομες ενέργειες του κ. Πολάκη, της ηχογράφησης της συνομιλίας του με τον κ. Στουρνάρα και των απειλών του προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, εκθέτουν συνολικά την κυβέρνηση. Όπως και με τις αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά, ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί για μία ακόμη φορά απαθής. O Πρωθυπουργός οφείλει όμως, αν μη τι άλλο, να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία για αυτή την κατάσταση παρακμής»  ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

 

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ευάγγελος Βενιζέλος  ειρωνεύθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, λέγοντας ότι όταν τον έβλεπε από το κλειστό κύκλωμα να μιλάει στην Ολομέλεια, με παρόντα τον υπουργό Δικαιοσύνης, νόμισε πως τον κάλεσε ο κ. Καλογήρου για…  «εργαστηριακό παράδειγμα παραβίασης άρθρο του Ποινικού Κώδικα».  Κάλεσε επίσης τον Πρόεδρο της Βουλής να στείλει στην Δικαιοσύνη τα πρακτικά από την ομιλία του κ. Πολάκη  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top