«Γκάζι» στην πώληση των κόκκινων δανείων ζητά ο Στουρνάρας

«Οι τράπεζες πρέπει να είναι πιο φιλόδοξες σε ό,τι αφορά τον στόχο μείωσης»

Στουρνά: «Γκάζι» στην πώληση των κόκκινων δανείων

Να πατήσει «γκάζι» όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων κάλεσε τον τραπεζικό τομέα ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Οι τράπεζες πρέπει να είναι πιο φιλόδοξες σε ό,τι αφορά τον στόχο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να επιταχύνουν τις πωλήσεις τους» είπε χαρακτηριστικά στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τρεις τράπεζες σχεδιάζουν να πουλήσουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 5,5 δισ. ευρώ και αν πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο τότε οι πωλήσεις θα φτάσουν τα 7 δισ. ευρώ (περίπου το 18% του στόχου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχει τεθεί από την ΕΚΤ).

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, πρόκειται κυρίως για πωλήσεις δανείων για τα οποία οι τράπεζες έχουν γράψει τις απώλειες τους και δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε περαιτέρω ζημίες.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ επιθυμεί τη μείωση των «κόκκινων δανείων» στα 38 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019, ενώ σήμερα οι τράπεζες επιβαρύνονται με 103 δισ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top