Τριβές της κυβέρνησης με την τρόικα για τα εργασιακά

Τρέχει για να προλάβει τους στόχους για τις ιδιωτικοποιήσεις

Τριβές της κυβέρνησης με την τρόικα παραδέχθηκε ο  υπουργός Οικονομικών στη Βουλή, αν και διαβεβαίωσε ότι δεν του…  τράβηξαν τα αυτιά στις Βρυξέλλες.    

Τρέχει η κυβέρνηση την ίδια ώρα για να προλάβει τους στόχους για τους αποκρατικοποιήσεις  μετα την συμφωνία Μοσκοβισί-Τσακαλώτου να  υπάρξουν έσοδα 5, 4 δις ευρώ ως τον  Αύγουστο  του 2018,  με μεγαλύτερες από αυτές την ΔΕΗ, την  ΕΥΑΔΑΠ και την  ΕΥΑΘ.

Διαφωνίες έχει η τρόικα και στα εργασιακά. Το υπουργείο Εργασίας αποφεύγει να αναφερθεί στις ρυθμίσεις που επίκεινται  μετά την ΔΕΘ  ωστόσο διαβεβαιώνει ότι οι θετικές ρυθμίσεις που βρίσκονται ήδη στη Βουλή δεν έχει ζητηθεί να ανατραπούν.

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα γράφονται» διαβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Επειδή και η αξιολόγηση στο Δημόσιο είναι προαπαιτούμενο, η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή διάταξη για αξιολόγηση -ξπρές των δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο Σεπτέμβριο .

«Ούτε διαθεσιμότητες ούτε απολύσεις,  αλλά ούτε αποχή από καθήκοντα και απαξίωση δομών δημοσίου. Αξιοκρατία, διαφάνεια, βελτίωση υπαλλήλου, αναβάθμιση δεξιοτήτων» υπογράμμισε για τις κυβερνητικές προτεραιότητες η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.      

Η επαναφοράς της  υπόθεσης Γεωργίου από την τρόικα που ζητά να καταθέσει η κυβέρνηση υπέρ του στο δικαστήριο προκάλεσε την απάντηση Κοντονή. «Δεν είναι και δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο» τόνισε σε συνέντευξή του στον Real Fm ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση καταβολής της δόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο απώλειας κοινοτικών κονδυλίων. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του τραπεζικού συστήματος και μέλη της ΟΚΕ.

«Δεν προτίθεμαι να κάνω στη ΔΕΘ ακοστολόγητες  και μαξιμαλιστικες υποσχέσεις για να είμαι αρεστός» τόνισε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης,  ο οποίος επιμένει ότι πρέπει να μειωθούν οι φόροι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top