Τσακαλώτος στη Βουλή: Τα αυτιά μου είναι στην θέση τους όπως τα έχετε αγαπήσει!

Αντίδραση από Δένδια και Λοβέρδο στα όσα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών

«Είναι ανακούφιση να βλέπετε ότι δεν μου έχουν μεγαλώσει τα αυτιά μου, όπως  διαβάζω, όταν πήγα στις Βρυξέλλες; Και ότι μου τράβηξαν τα αυτιά για ιδιωτικοποιήσεις και προαπαιτούμενα και για  καθυστέρηση και για το ότι έχουμε κάνει νομοσχέδια από τα χωρίς να τους έχουμε ενημερώσει! Τίποτα από όλα αυτά δεν έγιναν στις Βρυξέλλες και κανείς δεν τράβηξε αυτιά σε εμένα ή  τον Χουλιαράκη» διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε παρέμβαση του σήμερα το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.   

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε επίσης ότι για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο  δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από τον  Μοσκοβισί, «άρα τα αυτιά μου είναι στη θέση τους όπως τα έχετε αγαπήσει»! Όπως πρόσθεσε το  νομοσχέδιο  «είναι μέρος του στρατηγικού μας σχεδίου».  

Ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος επίσης σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υποστήριξε:

«Ο εργοδότης είχε πάντα δικαίωμα να μειώσεις εργαζόμενους και μισθούς και δεν το πιέσατε ποτέ να κάνει νέο μοντέλο. Για αυτό λέω ότι το νομοσχέδιο είναι μέρος του νέου μοντέλου, για να μην επιστρέψουμε στο  μοντέλο του 2009».

Αντίδραση από Δένδια και Λοβέρδο

Τα όσα ισχυρίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών προκάλεσαν την αντίδραση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

«Εσπευσμένως ήλθατε να ενημερώσετε για τις φήμες επί των διαπραγματεύσεων» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας,  ο οποίος αναφέρθηκε στην διάψευση ότι στο Euro Working Group έγινε συζήτηση για το θέμα των εργασιακών και σε άλλο νομοθετήματα της κυβέρνησης.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε όμως ότι «η εθνική αντιπροσωπεία έχει επανειλημμένως γελοιοποιηθεί με διατάξεις που ψηφίζει και εν συνεχεία υποχρεώνεται με επόμενο σχέδιο νόμου να ανακαλέσει»  και απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο ρώτησε: «Διαβεβαιώνετε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο με το παρόν σχέδιο νόμου για τα εργασιακά»;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε από την πλευρά του τον υπουργό Οικονομικών να μην εκτίθεται γιατί στο εν λόγω νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις για το ασφαλιστικό που έρχονται να τροποποιήσουν το Νόμο Κατρούγκαλου και σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των εργαζόμενων για την απλήρωτη εργασία.

«Αυτό που κάνει επί της ουσίας είναι ν’ αυξάνει την δικηγορική ύλη. Από την άποψη αυτή είναι μάλλον άστοχο να δηλώνετε πως αποτελεί βήμα εξόδου από την κρίση» υποστήριξε  ο κ. Λοβέρδος   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top