Kόντρα της ΠΟΕΔΗΝ με τον Πολάκη για το αν είναι δημόσιο ή όχι το Ευγενίδειο

Νομοθετική ρύθμιση για να ενταχθεί το Θεραπευτήριο στο ΕΣΥ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας - Πρώτη ανάρτηση 17:52

 «Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο δεν είναι δημόσιο νοσοκομείο», αλλά «ανώνυμη εταιρεία που λειτουργεί αποκλειστικά ως ιδιωτικό νοσοκομείο» υποστηρίζει  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)  σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «τα Δημόσια Νοσηλευτήρια αξίζουν την εμπιστοσύνη και την στήριξή μας»  ύστερα από την εγχείρηση κήλης στην οποία υποβλήθηκε ο πρωθυπουργός στο Θεραπευτήριο.

 «Μπερδεύτηκε ο κ. Τσίπρας. Δεν χειρουργήθηκε σε Δημόσιο Νοσοκομείο. Χειρουργήθηκε στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο που είναι Ανώνυμη Εταιρεία και λειτουργεί αποκλειστικά ως Ιδιωτικό Νοσοκομείο» αναφέρει συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως υποστηρίζει, «μπορεί μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών να την κατέχει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Σύγκλητος να διορίζει Διοικήσεις που έχουν την ευθύνη για την κατάντια του, δεν είναι όμως ανοικτό στους πολίτες αφού δεν εφημερεύει».

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι  «εκμεταλλευόμενο το ιδιόμορφο καθεστώς (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία) το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο συγκεντρώνει Πανεπιστημιακούς Ιατρούς και Ιδιώτες που χειρουργούν ή προσφέρουν υπηρεσίες υγείας επί πληρωμή (από την τσέπη των  Ασθενών, από Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, από Ασφαλιστικά Ταμεία ή τον ΕΟΠΥΥ)».

Προσθέτει ακόμα ότι «επειδή το κοστολόγιο των Υπηρεσιών Υγείας που προσφέρει είναι υψηλό συγκεντρώνει ασθενείς με οικονομική ευμάρεια και όχι τον λαουτζίκο που ψήφισε τον κ. Τσίπρα για να φτιάξει το ΕΣΥ» και επισημαίνει ότι στους εργαζόμενους στο Ευγενίδειο οφείλονται μισθοί 7 μηνών.  

Η απάντηση Πολάκη μέσω facebook: Πόσα ψέματα θα πείτε ακόμα   

«Όσο μεγαλώνει η συνδικαλιστική σου απαξίωση στα μάτια των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, τόσο πιο πολύ θα πέφτεις στο βούρκο της λασπολογίας και της συκοφαντίας χρησιμοποιώντας ακόμα και τη χειρουργική επέμβαση του πρωθυπουργού!» έγραψε στο facebook,  απαντώντας στην ΠΟΕΔΗΝ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. 

   

Ο κ. Πολάκης πρόσθεσε:  

«Για να τελειώνουμε :

Το Ευγενίδειο πέρασε στο πανεπιστήμιο μετά απο κινητοποίηση των φοιτητών της Ιατρικής το 1988 ώστε να αυξηθούν οι πανεπιστημιακές κλίνες που εκπαιδευόμασταν. Μετά απο την κινητοποίηση αυτή περιήλθε το σύνολο σχεδόν των μετόχων στην ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου Αθηνών με βάση τη διαθήκη του ιδρυτή του που είχαν μπλοκάρει κάποιοι που ήθελαν να παραμείνει ιδιωτική κλινική. Για πολλά χρόνια λειτούργησαν πανεπιστημιακές κλινικές ,εκπαίδευσε φοιτητές και έδινε ειδικότητα.

Τη δεκαετία της λαμογιάς του εκσυγχρονισμού αλλά και μετέπειτα ΚΑΙ ΕΚΕΙ έγιναν όργια υπερτιμολογήσεων που βέβαια τότε η ΠΟΕΔΗΝ ΟΥΤΕ ΕΒΛΕΠΕ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΓΕ ! Τώρα τα ανακάλυψε αυτά που χειρουργήθηκε ο πρωθυπουργός και που η κυβέρνησή μας ολοκλήρωσε τους ελέγχους και τα έστειλε στη δικαιοσύνη γιατι είχαν "κολλήσει" ...

Με δικές μας παρεμβάσεις ομαλοποιήθηκε η χρηματοδότηση απο ΕΟΠΥΥ, ξανάρχισαν να λειτουργούν πανεπιστημιακές κλινικές και εργαστήρια και να εκπαιδεύουν φοιτητές και σύντομα θα υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να ενταχθεί και αυτό (αλλά και άλλα) κανονικά στο δημόσιο σύστημα υγείας και όχι με τη νομική μορφή που ειναι σήμερα,  δηλαδή της ΑΕ που ανήκει ολοκληρωτικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών .

Πόσα ψέματα θα πείτε ακόμα για να δικαιολογήσετε την ύπαρξη σας». 

Τι επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο 

To Ευγενίδειο Θεραπευτήριο διευκρινίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «δεν είναι ενταγμένο στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ» αλλά προσθέτει ότι  σε καμία περίπτωση, το γεγονός αυτό δεν αποκλείει την εισαγωγή ασθενών, που έχουν ανάγκη, καθ ΄όλο το 24ωρο».

Επισημαίνει επίσης ότι το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι νοσηλευτικό ίδρυμα, του οποίου κύριος μέτοχος είναι το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( που κατέχει το 99,6% των μετοχών) και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο και ότι λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες πολλοί διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ιατροί, όλων των ειδικοτήτων.

Αναφέρει ακόμα ότι η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευομένων στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, λόγω του «κοινωφελούς» χαρακτήρα του Ιδρύματος.

«Το ότι το “Eυγενίδειο Θεραπευτήριο” δεν είναι ενταγμένο στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ, σε καμία περίπτωση, το γεγονός αυτό δεν αποκλείει την εισαγωγή ασθενών, που έχουν ανάγκη, καθ ΄όλο το 24ωρο. Άλλωστε και άλλα ανάλογα νοσηλευτικά ιδρύματα (όπως πχ το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ, παρέχουν όμως, υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στο σύστημα υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top