Συγχαρητήρια Παυλόπουλου, Τσίπρα και Μητσοτάκη στον Σταϊνμάιερ

Στο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γερμανίας

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου, Τσίπρα και Μητσοτάκη στον Σταϊνμάιερ

Τα συγχαρητήριά τους έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον εκλεγέντα πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Την συμπαράσταση του εκλεγέντος προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προς την Ελλάδα και την προσήλωσή του στις ευρωπαϊκές αξίες, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, στη συγχαρητήρια επιστολή του.

«Επιτρέψατέ μου να σας συγχαρώ για την όλως επάξια, όπως άλλωστε τεκμηριώνει και η πολύ μεγάλη πλειοψηφία του Εκλεκτορικού Σώματος που σας εμπιστεύθηκε, ανάδειξή σας στο αξίωμα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας», αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος στην επιστολή του και προσθέτει:

«Η εκλογή σας σηματοδοτεί, και δη εμβληματικώς, την κορύφωση μιας πραγματικά λαμπρής πολιτικής σταδιοδρομίας, με διεθνείς προεκτάσεις, στο πλαίσιο της οποίας έχετε ήδη συμβάλει καθοριστικώς όχι μόνο στην πορεία της Χώρας σας αλλά και στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κατεύθυνση της τελικής της ενοποίησης, όπως είναι και ο οριστικός προορισμός της. Κατά συνέπεια, έχετε ήδη δώσει απτά δείγματα ενός κορυφαίου Ευρωπαίου Πολιτικού».

«Τα όσα σας εξέθεσα προηγουμένως είχα την ευκαιρία να τα διαπιστώσω και κατά την διάρκεια της αγαστής συνεργασίας μας –και μάλιστα σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές- για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Χώρα μου τόσον ως προς την δεδομένη πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, όσον και ως προς την υπεράσπιση των εθνικών της θεμάτων που, αυτονοήτως, είναι και ευρωπαϊκά θέματα.

Συμπαρασταθήκατε ειλικρινώς, αναγνωρίζοντας έτσι την αλήθεια ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος όχι μόνο για δικό της όφελος αλλά και διότι η ολοκληρωμένη Ευρώπη δεν νοείται χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της», προσθέτει στην συγχαρητήρια επιστολή του προς τον πρόεδρο της Γερμανίας, ο κ. Παυλόπουλος.

«Μαζί με τις εγκάρδιες ευχές μου για τα νέα σας καθήκοντα και για την πρόοδο και ευημερία του Φίλου Γερμανικού Λαού, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Χώρα μου, και εγώ προσωπικώς, είμαστε πάντα έτοιμοι να συμπορευθούμε ενεργώς, ιδίως δε κατά την παρούσα πολλαπλώς κρίσιμη συγκυρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών και αξιών του κοινού ευρωπαϊκού μας οράματος», καταλήγει η επιστολή του κ. Παυλόπουλου, προς τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Τσίπρας: Μήνυμα ελπίδας, ενότητας και στήριξης

Τα συγχαρητήρια του προς τον Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter και σημειώνει ότι η εκλογή του «αποτελεί μήνυμα ελπίδας, ενότητας και στήριξης σε δημοκρατικές και κοινωνικές αξίες, σε μια στιγμή που η Ευρώπη και η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις»

Αναλυτικά στις διαδοχικές αναρτήσεις του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Συγχαρητήρια στον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Αποτελεί μήνυμα ελπίδας, ενότητας και στήριξης σε δημοκρατικές και κοινωνικές αξίες, σε μια στιγμή που η Ευρώπη και η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις».

Μητσοτάκης: «Ο νέος Πρόεδρος της Γερμανίας είναι ένας σπουδαίος Ευρωπαίος πολιτικός»

Τα συγχαρητήρια του στο νέο Πρόεδρο της Γερμανίας για την εκλογή του, έδωσε μέσω Διαδικτύου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να συγχαρώ τον Φρανκ -Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Ο νέος Πρόεδρος της Γερμανίας είναι ένας σπουδαίος Ευρωπαίος πολιτικός» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top