Κ. Μακρή: Η υπερφορολόγηση διώχνει τις επιχειρήσεις από την Ελλάδα

Μετακομίζουν σε γειτονικές χώρες λόγω των μεγάλων επιβαρύνσεων

«Το κοινωνικό επίδομα  είναι πολύ σημαντικό γιατι υπάρχει κόσμος που περιμένει αυτά τα λεφτά για να ζήσει» σχολίασε η Κάτια Μακρή την σχετική είδηση, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.    

Όμως, όπως πρόσθεσε, σημαντικότερο είναι να δημιουργηθούν δουλειές, ώστε οι άνθρωποι να μην περιμένουν τα προνοιακά επιδόματα αλλά να εργάζονται κανονικά και να έχουν τον  μισθό τους. «Με τα δεδομένα πάντως που έχουν δημιουργηθεί, αυτό είναι πολύ δύσκολο» επισήμανε.  

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή,  το 2016 είχαμε τελικά πλεόνασμα 4,4 δισ. ευρώ από τους φόρους μας, δηλαδή από την υπερφορολόγηση.  Το 25% το πλήρωσαν οι επιχειρήσεις, οι οποίες σε φόρους έδωσαν 3,9 δισ. ευρώ έναντι 2,8 δισ.  ευρώ το 2015.

Πώς έγινε αυτό το άλμα:  

- Από την αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100%.

- Την αύξηση συντελεστή φορολόγησης από το 26%  στο 29%

- Και από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% , καθώς πολλές επιχειρήσεις την απορρόφησαν και επιβαρυνθήκαν.

«Μιλάμε για τις κερδοφόρες επιχειρήσεις, όσες έχουν απομείνει , τις όποιες τις έχουν ξεζουμίσει. Αυτό εξηγεί γιατι μετακομίζουν σωρηδόν στη Βουλγαρία και στην Κύπρο και επίσης εξηγεί γιατι δεν υπάρχει κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον σε μια χώρα που το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη» τόνισε η σχολιάστρια του Star.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top