ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Απούσα η Ελλάδα από τα διεθνή φόρα συχνοτήτων - Οι σοβαροί κίνδυνοι που εγκυμονούνται

Παπαδόπουλος (πρώην υπουργός Υποδομών): Εγκληματεί κατά της Ελλάδας η κυβέρνηση

Με αμέλεια και αδιαφορία φαίνεται να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη διεκδίκηση συχνοτήτων που αποτελούν εθνικό πλούτο.

Οι χώρες στις Ευρώπης διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο φάσματος συχνοτήτων πρωτίστως στα φόρα που διοργανώνονται, καθώς πρόκειται για έναν δημόσιο πόρο με κοινωνικές πολιτιστικές και οικονομικές δυνατότητες και οφέλη.

Ωστόσο, η Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια δηλώνει απούσα από τις συναντήσεις διεκδίκησης και κατοχύρωσης συχνοτήτων, κάτι που τη φέρνει σε μειονεκτική θέση!

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκληματεί κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. Η ανυπαρξία της σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρουμ αλλά κυρίως αυτή η ασχετοσύνη ή μια στοχευμένη προσπάθεια να επαληθεύσει ότι δεν χωράνε άλλα κανάλια, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο να χάσει συχνότητες και το να χάσει 4 από τους 8 πολυσυλλέκτες που έχει, με αποτέλεσμα να χαθούν και τα περιφερειακά κανάλια» τονίζει στο STAR o Μιχάλης Παπαδόπουλος, πρώην υπουργός Μεταφορών και Δικτύων.

Το 2020 θα μειωθούν οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες καθώς θα γίνει μεταφορά φάσματος από την τηλεόραση στ��ς υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Ευρώπη.

Οι ειδικοί το παρομοιάζουν με το στίβο: είναι σαν να λέμε σε 8 αθλητές που τρέχουν κατοστάρι και διεκδικούν το μετάλλιο να στριμωχτούν σε λιγότερους διαδρόμους. Η ITU, η διεθνής τηλεπικοινωνιακή ένωση, είναι εκείνη που θα κατανείμει τις συχνότητες το 2020 ώστε να μην παρεμβάλλει η μια χώρα στην άλλη και οι πολίτες να έχουν καθαρή εικόνα. Αν η Ελλάδα συνεχίσει να απέχει από τις διαπραγματεύσεις πιθανόν να βρεθεί με λιγότερες συχνότητες με δυσμενείς επιπτώσεις ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές.

«Όποιος πάει πρώτος, κατοχυρώνει πρώτος Πρέπει να προβάλλουμε τα δικαιώματά μας, εάν δεν ενδιαφερόμαστε φυσικά και θα είμαστε σε πιο μειονεκτική θέση» αναφέρει η Φωτεινή Κεφαλίδου, πρώην εκπρόσωπος της χώρας στην ITU.

Ο μη επανασχεδιασμός του χάρτη συχνοτήτων αλλά και η απεμπόληση τμημάτων του φάσματος, δεν βλάπτει μόνο την εκπομπή της ψηφιακής τηλεόρασης αλλά και άλλες υπηρεσίες που λειτουργούν στην ίδια συχνότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top