Θ. Ρουσόπουλος: «Η ανακολουθία της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα άγνοιας ή σκοπιμότητας»

Πώς σχολίασε τις ομιλίες Τσίπρα - Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

​Το ότι η κυβέρνηση είναι ανακόλουθη, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω σκοπιμότητας, επεσήμανε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, αλλά και τις ομιλίες των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα έχει να κά��ει με τις ανακολουθίες. Η ανακολουθία την οποία παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα δύο πραγμάτων: είτε άγνοιας, είτε σκοπιμότητας», είπε, στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή, ο κ. Ρουσόπουλος και συνέχισε: «είτε, λοιπόν, υπήρχε άγνοια στο κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην Αντιπολίτευση για την ουσία των θεμάτων, είτε υπήρχε σκοπιμότητα για να κερδίσει τις εκλογές. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, δεν είναι κάτι που θα επικρίνουμε, ο καθένας θέλει να κερδίσει τις εκλογές, αλίμονο! Δεν ξέρω πού και πότε είπε ψέματα ο κ. Τσίπρας, αλλά φοβούμαι ότι ένα μεγάλο μέρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε διαβάσει φακέλους που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ τους είχαν δοθεί στοιχεία και ενώ μπορούσαν. Γι’ αυτό κι έλεγαν πράγματα που ήταν εκτός πραγματικότητας, κάνοντας ζημιά στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και στην ιδεολογική καθαρότητα με την οποία, επί πολλά χρόνια, η ίδια η Αριστερά εμφάνιζε και κουβαλούσε μαζί της, ως ένας χώρος που λέει πάντα την αλήθεια».

Συγκρίνοντας τις ομιλίες των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο πρώην υπουργός επεσήμανε πως «με βάση το σύνολο των αληθών πραγμάτων που είπε ο κ. Μητσοτάκης και της προσέγγισης που έκανε, αυτή η αντιπαράθεση γέρνει υπέρ του», προσθέτοντας πως «ο ένας προσεγγίζει με τη λογική των πραγματικών στοιχείων, ενώ ο κ. Τσίπρας, έχω την εκτίμηση προσωπικά, ότι έχει καταλάβει απολύτως ποιο είναι το πρόβλημα της χώρας και ξέρει ότι η χώρα δεν διοικείται, ούτε με ωραία λόγια, ούτε με ιδεοληψίες. Ξέρει πάρα πολύ καλά ότι χρειάζονται σκληρές αποφάσεις και τις παίρνει, αλλά έχει ένα κοινό στο οποίο απευθύνεται με συγκεκριμένους λόγους που θα δώσουν αισιοδοξία και θα τονώσουν όσο μπορεί πια, ένα αριστερό ακροατήριο στο οποίο πρέπει να υπακούσει σε μεγάλο ποσοστό».

Αναλαμβάνει πρόεδρος του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας

Ο κ. Ρουσόπουλος, εξάλλου, ανακοίνωσε την ανάληψη της προεδρίας του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, ένα από τα παλαιότερα ερευνητικά και επιμορφωτικά σωματεία στη χώρα.

Το ΚΠΕΕ ιδρύθηκε το 1975 και λετουργεί ως κέντρο προβληματισμού και παραγωγής πολιτικών προτάσεων, διοργανώνοντας –μεταξύ άλλων- σεμινάρια και δημόσιες συζητήσεις.

Όπως είπε ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, η κίνηση αυτή έγινε σε ανοικτή γραμμή με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από τα όσα είπε ο κ. Ρουσόπουλος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top