Γρηγοράκος σε Ξανθό: Υπήρξε «μαγείρεμα» και πολιτική παρέμβαση στις προσλήψεις σε ΜΕΘ;

Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας σχετικά με τις καταγγελίες για αλλοίωση του πίνακα επιτυχόντων

Γρηγοράκος σε Ξανθό: Υπήρξε «μαγείρεμα» και πολιτική παρέμβαση στις προσλήψεις σε ΜΕΘ;

Στη Βουλή τις καταγγελίες γιατρών περί παραποίησης στοιχείων σε διαγωνισμό για κάλυψη 100 θέσεων γιατρών σε ΜΕΘ έφερε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες ο πίνακας των επιτυχόντων που εστάλη από το ΚΕΕΛΠΝΟ στο υπουργείο Υγείας αναρτήθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό διαφορετικός.

FDB055CE62ED5679FB01F2D3BC6F18FC.jpg
Ο ανεξάρτητος βουλευτής ζητά εξηγήσεις για τις καταγγελίες καθώς και την κατάθεση των σχετικών εγγράφων για να αποδειχθεί η αλήθεια.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει:
«Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης του Υπ. Υγείας με αρ. πρωτ. 253/9-2-2016, που αφορά στην πρόσληψη ιατρών για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας και Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων Νοσοκομείων της ελληνικής επικράτειας, δημιουργήθηκε θέμα σχετικά με την εγκυρότητα της διαδικασίας επιλογής των επιτυχόντων.

Σύ��φωνα με καταγγελίες υποψηφίων, η διαδικασία είναι αμφισβητήσιμη ως προς τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της. Από τη σοβαρότητα των καταγγελιών, φαίνεται ότι διαμορφώνεται μια κατάσταση προβληματική, όπου δεν είναι απίθανο να προκύψουν νομικά ζητήματα και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες για παραποίηση στοιχείων κατά την διαδικασία επεξεργασίας των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης προκήρυξης.
Σε αυτήν την περίπτωση, η καθυστέρηση πρόσληψης των απαραίτητων ιατρών για τη λειτουργία των ΜΕΘ, ΜΕΝ και των λοιπών Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων είναι δεδομένη. Η κατάσταση λειτουργίας των προαναφερθεισών κρίσιμων μονάδων των νοσοκομείων είναι ήδη επιβαρυμένη εδώ και πολύ καιρό λόγω αδέξιων χειρισμών της κυβέρνησης που οδήγησαν σε τεράστια έλλειψη προσωπικού. Μια επιπλέον καθυστέρηση στην πολυαναμενόμενη πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στα νοσοκομεία θα ήταν τουλάχιστον επικίνδυνη όχι μόνο για τη λειτουργία των Μονάδων αλλά και για την υγεία των πολιτών.
Κύριε Υπουργέ:
1. Αληθεύουν οι καταγγελίες των ιατρών για παραποίηση των πινάκων βαθμολόγησης κριτηρίων;
2. Παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε : α) τα ακριβή στοιχεία των ενστάσεων που κατατέθηκαν και β) τους πίνακες βαθμολόγησης κριτηρίων».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top