Kύκλοι υπουργείου Οικονομικών ΗΠΑ στο Star: Δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση με υποκλοπές

Η Ουάσιγκτον ζητά να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ-Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star Δ. Σουλτογιάννης

Kύκλοι υπουργείου Οικονομικών ΗΠΑ στο Star: Δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση με υποκλοπές
«Αν όντως πρόκειται για υλικό υποκλοπής, τότε το ΔΝΤ καλά θα κάνει να διερευνήσει το περιστατικό μέχρι τέλους, διότι δεν μπορεί να εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις υπό την σκιά υποκλοπών και διαρροών. Πρέπει να υπάρχει αξιoπιστία και εμπιστοσύνη σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις πλευρές για ένα επoικοδομητικό αποτέλεσμα», διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στο Star και στον ανταποκριτή του σταθμού Δημήτρη Σουλτογιάννη, για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την υποκλοπή της συνομιλίας Τόμσεν–Βελκουλέσκου και την διαρροή της στο Wikileaks.
Η θέση των ΗΠΑ επί της ουσίας
Για την ουσία της υπόθεσης, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ απαντά ότι το ΔΝΤ πρ��πει να παραμείνει ως «παίχτης» στο παιχνίδι με την Ελλάδα (όπως είναι η επιθυμία και των Βρυξελλών) αλλά «με τις σωστές συνθήκες και προϋποθέσεις». Διαμηνύει ακόμα ότι «δεν πρέπει να απομακρυνθούμε από την συμφωνία του περασμένου Ιουλίου» και υπενθυμίζει ότι πάγια θέση της Ουάσιγκτον είναι ότι χρειάζονται σκληρές μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα και ελάφρυνση του χρέους από πλευράς των Ευρωπαίων.
Έρευνα ξεκινά το ΔΝΤ για τις υποκλοπές
Το ΔΝΤ πάντως από την πλευρά του θα ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για το πώς, πού και γιατί έγιναν αυτές οι διαρροές-υποκλοπές, ενώ και στην επιστολή της η Λαγκάρντ στον Τσίπρα, διατυπώνει υπόνοιες ότι έγιναν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ταμείου, μπορεί η αυριανή συνάντηση Λαγκάρντ-Μέρκελ να είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό, αλλά είπε με νόημα, όταν ερωτήθηκε από το Star για αν το μενού θα έχει Ελλάδα και υποκλοπές: «Φυσικά, οι εξελίξεις πάντοτε αλλάζουν την ροή μιας συζήτησης»!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top