Μουζάλας στο STAR: Θα ντύσουμε τσολιάδες τους Τούρκους αξιωματούχους που θα ναι στα νησιά μας

Εκατομμύρια πρόσφυγες πληρώνουν αδρά για το όνειρο,αλλά τα σύνορα είναι κλειστά-ΒΙΝΤΕΟ

Πολιτικό σάλο προκαλεί η εγκατάσταση το αμέσως επόμενο διάστημα Τούρκων αξιωματούχων στα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να επιβλέπουν από κοντά την επαναπροώθηση μεταναστών από τα ελληνικά νησιά, ώστε αυτή να υλοποιείται μέσα σε 48 ώρες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του STAR και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα, έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα. Μάλιστα επιχείρησε να ειρωνευτεί, όσους αντιδρούν.

«Μαζί με την Frontex ,υπό την ελληνική αστυνομία, οι Τούρκοι αξιωματούχοι θα κάνουν την καταμέτρηση των μεταναστών, οι οποίοι σε δύο ημέρες θα γυρίσουν πίσω στην Τουρκία. Θα είναι μια διεθνής διαδικασία» είπε ο κ.Μουζάλας.

Στο ερώτημα του Βαγγέλη Γκούμα, «αν οι Τούρκοι αξιωματούχοι θα φορούν στολές», ο υπουργός απάντησε «αυτά είναι σκανδαλιστικές λεπτομέρειες! Πάτε να φτιάξετε εικόνα και δεν είναι καλό! Θα είναι ντυμένοι... τσολιάδες».

Εκατομμύρια πρόσφυγες στα τουρκικά παράλια ζουν με το όνειρο

Την ίδια ώρα, 3.000.000 πρόσφυγες περιμένουν στα τουρκικά παράλια το "πράσινο φως" των διακινητών να μπουν στην Ελλάδα, χωρίς να γνωρίζουν ότι τα σύνορα στην Ειδομένη έχουν κλείσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, ο τιμοκατάλογος των δουλεμπόρων έχει πέσει, λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Ο ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ

-350 ευρώ η μεταφορά με λέμβο
-200 ευρώ για κάθε παιδί.
-1800 ευρώ από τον Έβρο.
-8000 με τζετ σκι χωρίς οδηγό.
-15.000 με τζετ σκι αλλά με οδηγό και
-10.000 ευρώ με αεροπλάνο.
Χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στον Πειραιά

Παράλληλα, χιλιάδες μετανάστες που συνωστίζονται στο λιμάνι του Πειραιά, αρνούνται να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας, καθώς όλοι θέλουν να πάνε στην Ειδομένη. Ωστόσο περιμένουν μάταια, αφού τα σύνορα έχουν κλείσει.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top