Πρόοδο διαπίστωσε το Eurogroup για την Ελλάδα αλλά ζητά «δουλειά» στα ανοιχτά θέματα

Τι δήλωσαν Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ

Πρόοδο διαπίστωσε το Eurogroup για την Ελλάδα αλλά ζητά «δουλειά» στα ανοιχτά θέματα
Πρόοδο διαπίστωσε το Eurogroup για την Ελλάδα αλλά ζητά «δουλειά» στα ανοιχτά θέματα.

Σε «πρόοδο» και «καλή συνεργασία» της Ελλάδας με τους θεσμούς αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το τέλος της συνεδρίασής του, αλλά πρόσθεσε ότι χρειάζεται δουλειά πάνω στα ανοιχτά ζητήματα.

Οι περαιτέρω συζητήσεις διευκρίνισε ότι πρέπει να έχουν ως αντικείμενο τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, τα δημοσιονομικά και το ταμείο για την αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου, ενώ ανέφερε και πάλι ότι η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων αποτελεί «κλειδί» για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι δεν έχει τεθεί το ζήτημα της «αποπολιτικοποίησης» της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά πρόσθεσε ότι έχει κρίσιμη σημασία.

Μόσκοβισί: Ελπίζω να ολοληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι τέλη Μαρτίου

Στη δυσκολία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων εστίασε την ανάγκη βελτίωσης ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις «δεν θα γίνουν ευκολότερες αν καθυστερήσουν».

Εμφανίστηκε πάν��ως και πάλι αισιόδοξος ότι από το δεύτερο εξάμηνο η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

«Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση σε όλα τα πεδία» δήλωσε και συμπλήρωσε πως ελπίζει ότι η πρώτη αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καθολικό Πάσχα, στα τέλη Μαρτίου.

«Κάποια πρόοδο» διαπιστώνει ο Ρέγκλινγκ

Πιο συγκρατημένος ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ, διαπίστωσε «κάποια πρόοδο» σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι έχει εκταμιευθεί το ένα τέταρτο του συμφωνημένου ποσού για το ελληνικό πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top