Το σχόλιο της Κάτιας Μακρή: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενωπό και δημιουργεί εσωτερικό εχθρό

«Η τροπολογία που θα έρθει αύριο στη Βουλή για τα κανάλια είναι αντισυνταγματική»

Το σχόλιο της Κάτιας Μακρή: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενωπό και δημιουργεί εσωτερικό εχθρό

Για προσπάθεια δημιουργίας εσωτερικού εχθρού στα κανάλια από την κυβέρνηση για να τραβήξει το σημείο ενδιαφέροντος μακριά από τα φλέγοντα ζητήματα έκανε λόγο η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία στενωπό που η ίδια ��ημιούργησε και δεν ξέρει πώς να βγει από αυτήν ούτε η ίδια αλλά ούτε και η χώρα» είπε η κα Μακρή.

«Για να τα πάρουμε ένα-ένα», συνέχισε η ίδια, «είδαμε σήμερα τον πρωθυπουργό να κλείνει το μάτι στους αγρότες αλλά τόσο θολά ώστε να μην πει τίποτα συγκεκριμένο. Αυτή η τακτική όμως τελικά ρίχνει λάδι στη φωτιά γιατί οι αγρότες λένε από την άλλη “μας κοροϊδεύετε”. Στο προσφυγικό, επί έναν χρόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να μας πείσει πόσο αποδοτική ήταν η τακτική της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Μετά από έναν χρόνο και αφού μας απείλησαν με έξοδο από τη Σένγκεν, τα δέχθηκαν όλα: και τα hotspot και το ΝΑΤΟ, δηλαδή ουσιαστικά κοινές περιπολίες. Στο δημοσιονομικό, δεν πιάσανε απολύτως κανένα στόχο, δεν πιάσανε τη φορ��διαφυγή, η υπερφορολόγηση δεν απέφερε όσα ήθελε η κυβέρνηση, θα πάρουν κι άλλα μέτρα που δεν θα έχουν αποτελεσματικότητα και τελικά θα μπούμε σε έναν φαύλο κύκλο».

Όπως υπογράμμισε η κα Μακρή, «την ώρα που όλα αυτά είναι στον αέρα, η κυβέρνηση βρίσκεται στα σκοινιά και δημιουργεί τον εσωτερικό εχθρό: τα κανάλια. Κι άλλοι προσπάθησαν να το κάνουν στο παρελθόν και τώρα είναι ο κ. Τσίπρας που προσπαθεί να το κάνει με επιτυχία».

Η κα Μακρή υποστήριξε ότι άπαντες, ακόμη και τα ίδια τα κανάλια, επιθυμούν να δοθούν οι άδειες ��αι να λειτουργούν νόμιμα αλλά εξήγησε ότι όπως έχει πληροφορηθεί από συνταγματολόγους «η τροπολογία που θα φέρει αύριο η κυβέρνηση και θα παρακάμπτει το ΕΣΡ, προσκρούει στο άρθρο 15, παράγραφος 2, του Συντάγματος».

«Αυτό σημαίνει ότι όποιος προσφύγει στα δικαστήρια την επόμενη της ψήφισης, θα κερδίσει. Και αυτό φυσικά το ξέρει η κυβέρνηση» πρόσθεσε η κα Μακρή και κατέληξε: «Τι δείχνει αυτό; Ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο για το επικοινωνιακό κομμάτι, δηλαδή να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα, παρά για την ουσία, δηλαδή να γίνει κάτι και να γίνει σωστά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top