Θέλουν συμφωνία, αλλά απαιτούν σχέδιο και βούληση από την Ελλάδα

Δηλώσεις Μοσκοβισί, Σαπέν, Σέλινγκ, Φάιμαν-Πρώτη δημοσίευση: 09:24

Θέλουν συμφωνία, αλλά απαιτούν σχέδιο και βούληση από την Ελλάδα

​Πεπεισμένος ότι εντός της εβδομάδας ��α υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε με νέες δηλώσεις του, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, λίγες ώρες μετά το χθεσινό Eurogroup και την Σύνοδο Κορυφής.

Όπως είπε ο κ.Μοσκοβισί, κατά τις χθεσινές συναντήσεις καταγράφηκε πρόοδος και σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών, αν και διευκρίνισε ότι υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει σε διάφορους τομείς, όπως π.χ. στον ΦΠΑ.

«Πρέπει ��α εργαστούμε με ηρεμία. Είμαι πεπεισμένος, ότι θα φτάσουμε σε μια συμφωνία εντός της εβδομάδας. Είναι ζωτικής σημασίας» τόνισε, επισημαίνοντας πως όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα πρέπει να επιδείξουν καλή θέληση.

«Η Κομισιόν επιδιώκει μια συμφωνία που θα έχει διάρκεια» τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Σαπέν: Πιθανή η επίτευξη συμφωνίας έως τα τέλη της εβδομάδας

sapen.jpg

Στο ίδιο μήκος και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μ.Σαπέν, ο οποίος εκτίμησε, ότι είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα έως τα τέλη της εβδομάδας.

«Απαιτείται μία διαρκής και κατανοητή συμφωνία για την Ελλάδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Σαπέν, σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένο σχέδιο για την υλοποίηση των προτάσεων θέλει ο Σέλινγκ

selignkg.jpg

Τα "δόντια" του στην Ελλάδα εξακολουθεί να δείχνει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ο οποίος δήλωσε, ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία επί των νέων προτάσεων, εάν δεν υπάρξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, που να δείχνει πώς θα υλοποιηθούν.

«Εάν δεν υπάρχει πρόγραμμα δράσεων, που να λέει ποιο μέτρο θα εφαρμοστεί και πότε, δεν θα συμφωνήσουμε σε αυτό. Δεν θα πρέπει, και δεν μπορεί, να ξεκινήσει ένα τρίτο πρόγραμμα (διάσωσης) από την πίσω πόρτα» είπε χαρακτηριστικά.

Φάιμαν: Δεν μπορώ να υποκρίνομαι αισιοδοξία για την Ελλάδα

Βέρνερ Φάιμαν.jpg

Μετρημένος και όχι ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σχετικά με το αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

«Είμαστε στο σωστό δρόμο», είπε ο κ.Φάιμαν, τονίζοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να υποκρίνεται μία αισιοδοξία.

«Δεν πετύχαμε τέτοια λύση, που να μου δίνει τη δυνατότητα να πω, ότι είναι πλέον μόνον τυπικό θέμα, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών την Τετάρτη» πρόσθεσε.

Το σίγουρο για τον Φάιμαν είναι, ότι όλοι επιθυμούν μια λύση και κανείς δεν ανέφερε χθες ότι υπολογίζει ή, ακόμη περισσότερο, ότι θα ήθελε ένα Grexit.

Ο κ.Φάιμαν επανέλαβε την ρήση της Γερμανίδας καγκελαρίου Α.Μέρκελ, ότι εκεί που υπάρχει βούληση υπάρχει και ένας δρόμος, όμως, ο ίδιος δεν μπορεί ακόμη να κατονομάσει τον δρόμο.

Δείτε ε��ίσης:

Κυβέρνηση: αυτή είναι η πρότασή μας - Δεν θίγει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top