Την άποψη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε σενάριο που αφορά στην Ελλάδα εξέφρασε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόφσκις, εκφράζοντας παράλληλα και την απογοήτευσή του για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων.
«Λέγαμε πάντοτε ότι θα εξετάζαμε εναλλακτικούς τρόπους για τις μεταρρυθμίσεις που αναμένονταν με βάση το πρόγραμμα διάσωσης, εφόσον αυτοί έχουν πραγματική αξία. Ταυτόχρονα, τα κράτη - μέλη είναι για ευνόητο λόγο ανήσυχα και πρέπει να εγγυηθούμε ότι η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο σχετικά με την Ελλάδα», είπε ο κ. Ντομπρόφσκις.
Πρόσθεσε επίσης ότι «η συμφωνία εξαρτάται πλέον από την πολιτική βούληση» και κατέληξε:
«Όλες οι πλευρές πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Χρειάζεται μια σαφής στρατηγική εξόδου, που θα αποκαταστήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και θα οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη».
BINTEO STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.