Π. Σκουρλέτης: «Δεν πρόκειται να βρεθούν οι 180 για την εκλογή ΠτΔ»

«Είναι μια εξαναγκαστική επιλογή για την κυβέρνηση»

​Για εξαναγκαστική επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Νομίζω πως σε συνεννόηση με τους δανειστές, η κυβέρνηση σέρνεται σε αυτή την επιλογή, είναι μία εξαναγκαστική γι' αυτήν επιλογή, διαπιστώνοντας τα αδιέξοδα σε όλα πια τα επίπεδα, διαπιστώνοντας πως έχει αποτύχει ο σχεδιασμός της, διαπιστώνοντας πως η πραγματικότητα και στο χθεσινό Eurogroup δεν έχει καμία σχέση με όσα έλεγε η ίδια περί εισόδου της χώρας στη με��α-μνημονιακή εποχή. Άρα, επιλέγει αυτόν τον τρόπο της επίσπευσης της διαδικασίας για την επιλογή του νέου Προέδρου, για να μην συζητήσει αυτά τα οποία έχει, ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό, προσυμφωνήσει με την Τρόικα, τα νέα μέτρα αξιολόγησης και τα νέα μέτρα που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά με την πιστοληπτική γραμμή», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προτείνει κάποιον υποψήφιο.

Μάλιστα δήλωσε πεπεισμένος ότι δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται στην τρίτη ψηφοφορία για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα θα πάει σε εκλογές.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι 180 δεν υπάρχουν και όπως λέει και ο λαός μας “Κυριακή κοντή γιορτή”. Υπάρχουν δημόσια κατατεθειμένες απόψεις, και από τα κόμματα εντός της Βουλής και από τους ανεξάρτητους.Όλο αυτό λοιπόν αν το βάλει κανείς κάτω και να το μετρήσει, δεν προκύπτει με τίποτα, ο αριθμός των 180. Κανένα κόμμα, πλην του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν έχει πει ότι θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και από τους ανεξάρτητους πολλοί επίσης έχουν υποστηρίξει την ίδια θέση. Άρα νομίζω ότι σε καμιά περίπτωση δεν βγαίνει», είπε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top