ΒΙΝΤΕΟ: Αίρεται η ασυλία Κασιδιάρη – Κουκούτση

Απορρίφτηκε το αντίστοιχο αίτημα για τον Άδωνι Γεωργιάδη

​Την άρση ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Δημήτρη Κουκούτση αποφάσισε η Βουλή, απορρίπτοντας ωστόσο το αίτημα για άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Πιο συγκεκριμένα, με 254 ψήφους η Βουλή ζήτησε να αρθεί η ασυλία του κ. Κασιδιάρη ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της δυσφήμησης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση και της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση μετά από μηνυτήρια αναφορά της τηλεοπτικής Ανώνυμης Εταιρείας «Δορυφορική» (Άλφα) και της δημοσιογράφου Ειρήνης Κουβελιώτη , για τα όσα είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης για τη συνέντευξη που παραχώρησε πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας από το βήμα της βουλής, ο κ. Κασιδιάρης επανέλαβε τις καταγγελίες περί κατάλυσης του συντάγματος και για «χούντα του μνημονίου» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προεδρείου που ζήτησε τη διαγραφή της φράσης από τα πρακτικά.

Στην περίπτωση του άλλου βουλευτή, Δημήτρη Κουκούτση η Βουλή με 253 ψήφους υπέρ και 1 «παρών» σε σύνολο 254 ψηφισάντων, υπερψήφισε την άρση της ασυλίας του, καθώς κατηγορείται για αδικήματα που τελέστηκαν στην Αθήνα και αφορούν εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και σωματικές βλάβες.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν δίστασε μάλιστα, μιλώντας στη Βουλή, να διατυπώσει σεξουαλικά υπονοούμενα. «Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι βρισκόμουν από πίσω του. ��α το ήθελε αλλά δεν έγινε αυτό» είπε, για να ξεσπάσουν σε «γελάκια» οι άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής!


«Ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί δεν έκανα όλα αυτά που μου καταλογίζονται» κατέληξε πάντως ο κ.Κουκούτσης

Τέλος με 206 αρνητικές ψήφους έναντι 23 «ναι», 22» παρών» και 3 λευκά απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλία του υπουργού Υγείας Α.Γεωργιάδη ο οποίος είχε μηνυθεί από τον Πάνο Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμηση.

Όταν ο υπουργός Υγείας πήρε το λόγο, αναφέρθηκε στη σφοδρή πολιτική διαμάχη που έχει διαχρονικά με τον κ. Καμμένο και στους εκατέρωθεν βαρείς χαρακτηρισμούς που έχουν εκστομισθεί αλλά επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν έχει επιλέξει τη νομική οδό γιατί πιστεύει ότι οι αντεγκλήσεις είναι στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης και για το λόγο αυτό ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του.

Δείτε σχετικά ΒΙΝΤΕΟ με τις τοποθετήσεις των βουλευτών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top