Σκάνδαλο «Αγρογή»: Σε απολογία για κακουργήματα στελέχη του δ.σ.

Αθρόες και ρουσφετολογικές προσλήψεις επί Χατζηγάκη

Σκάνδαλο «Αγρογή»: Σε απολογία για κακουργήματα στελέχη του δ.σ.

Κλήσεις για απολογία με βαριές κατηγορίες έστειλε ο ανακριτής, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, Γ. Μαλλής σε δέκα στελέχη της εταιρείας «Αγρογή» , τα επτά για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και άλλα τρία μέλη για απλή συνέργεια στην απιστία.

Η υπόθεση αφορά την πρόσληψη 269 ατόμων στην εταιρία χωρίς επί της ουσίας αντικείμενο, όπως καταγγέλθηκε, το Σεπτέμβριο του 2009 επί υπουργίας Σωτήρη Χατζηδάκη.

Το θέμα είχε φέρει στην επιφάνεια ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι από τους 269 είναι παιδιά ή συγγενείς στελεχών της ΝΔ, συνδικαλιστών, αγροτοσυνδικαλιστών, δημάρχων, διευθυντών υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ 18 είναι συγγενείς πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ και προσελήφθησαν σε προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Πάγκαλος, μάλιστα, είχε καταγγείλει ότι προσελήφθησαν γυμναστές, γυμνάστριες, φιλόλογοι, οικονομολόγοι, ανθρωπολόγοι, ένας ναυπηγός, τεχνολόγοι τροφίμων, κοσμετολόγοι, ένας μακιγιέρ, δασοπόνοι, απόφοιτοι σχολών τουριστικών επαγγελμάτων, τελειόφοιτοι λυκείου, δεκάδες φοιτητές και ένας ιδιοκτήτης μπαρ στα Τρίκαλα αντί για επιστήμονες τοπογράφους!

Παρά το γε��ονός ότι οι προσλήψεις καταγγέλθηκαν ως παράνομες ή άνευ αντικειμένου οι συμβάσεις δεν καταγγέλθηκαν ως το Δεκέμβριο του 2010. Η ζημιά σε βάρος του δημοσίου είναι η μισθοδοσία τους και ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ οι 269 υπάλληλοι προσέφυγαν με αγωγή κατά του δημοσίου διεκδικώντας τους μισθούς τους. Όσον αφορά το σκέλος που αφορούσε σε ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού, διαβιβάστηκε στη Βουλή αλλά δεν έγινε τίποτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top