Το τιμολόγιο των test και το πλαφόν που τέθηκε στο κόστος τους 

Το ποσό που θα πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι από τη Δευτέρα και τα πρόστιμα 

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από τη Δευτέρα θα πληρώνουν από την τσέπη τους δύο test την εβδομάδα, τα οποία είναι υποχρεωτικά για να προσέλθουν στην εργασία τους. Το πως διαμορφώνονται οι τιμές, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, μετέδωσε ο Γιώργος Σαραντάκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Εστίαση -Τουρισμός: Η διαδικασία των δύο test για τους ανεμβολίαστους  

Συγκεκριμένα, το test μοριακού ελέγχου PCR έχει ανώτατο όριο χρέωσης τα 40 ευρώ για την ανάλυση του δείγματος και τα αναλώσιμα υλικά,  ενώ στα 20 ευρώ ορίζεται η ανώτατη χρέωση για τη δειγματοληψία σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.

Επιτροπή: Υποχρεωτικά δύο τεστ σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό 

 Όσον αφορά τώρα τα rapid test η ανώτατη τιμή χρέωσης είναι 10 ευρώ .

Στα 10 ευρώ η τιμή του rapid test - Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Οι τιμοκατάλογοι πρέπει να είναι αναρτημένοι σε εμφανές σημείο,  ενώ το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 5.000 ευρώ.  

Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες  

Τσουχτερά προβλέπεται να είναι τα πρόστιμα για τους παραβάτες που θα βρεθούν να μην έχουν κάνει test στους ελέγχους που αναμένεται να είναι σαρωτικοί από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Το πρόστιμο των 5. 000 ευρώ μπορεί να χαρακτηρισθεί «εξοντωτικό», εκτιμάται όμως ότι είναι αναγκαίο το μεγάλο ύψος του ώστε να μην ρισκάρει κάποιος ανεμβολίαστος τη μη πραγματοποίηση test. Ακόμη όμως και αν δεν πληρώσει πρόστιμο ένας ανεμβολίαστος, η συνεχής υποχρέωση πραγματοποίησης test, με το κόστος που συνεπάγεται, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο για όσους επιμένουν να μην  εμβολιάζονται, παρά τις εκκλήσεις της Πολιτείας για τις επιδημιολογικές συνέπειες στους παραβάτες.      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top