Κάτι αλλάζει: Μειώνεται εντυπωσιακά η ανασφάλιστη εργασία, αύξηση στα έσοδα του ΙΚΑ

Βρούτσης: Για πρώτη φορά καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια

Κάτι αλλάζει: Μειώνεται εντυπωσιακά η ανασφάλιστη εργασία, αύξηση στα έσοδα του ΙΚΑ

Για ισχυρές τάσεις αποκλιμάκωσης της καταγεγραμμένης ανασφάλιστης εργασίας έκανε λόγο ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» που έκλεισε τέσσερις μήνες συνεχούς εφαρμογής.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας είχε φτάσει ακόμη και στο 40,47%, το Νοέμβριο κατέβηκε στο 20,57%, ενώ το Δεκέμβριο μειώθηκε περαιτέρω στο 18,95%.

Εντυπωσιακά είναι, εξάλλου, τα ευρήματα από τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας. Για το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου, ελέγχθηκαν 6.515 επιχειρήσεις στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας και σε σύνολο 39.612 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι μόλις οι 905, ποσοστό 2,28%. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν φτάνουν τα 9.225.987 ευρώ.

Αύξηση στα έσοδα του ΙΚΑ για πρώτη φορά τα τελευταία 4 χρόνια!

«Οι θετικές αυτές εξελίξεις αντανακλώνται και στην πορεία εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων. Για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα έσοδα του ΙΚΑ παρουσίασαν αύξηση και μάλιστα για τρεις συνεχόμενους μήνες -Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο- απόρροια τόσο της επιτυχούς εφαρμογής του σχεδίου Άρτεμις όσο και των πρόσφατων μέτρων ενίσχυσης της εισπρακτικής ικανότητας του ασφαλιστικού συστήματος» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καταβάλλεται μια τόσο οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια για την οριστική αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, με διαφορετική λογική, διαφορετική μεθοδολογία και, για αυτό, υψηλότερη αποτελεσματικότητα από ό,τι στο παρελθόν».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Εργασίας στάθηκε στην ύπαρξη σταθερής πολιτικής βούλησης και αποφασιστικότητας «να αντιμετωπιστεί η ανομία στην αγορά εργασίας όχι με καλές προθέσεις και λόγια, αλλά επιτέλους με πράξεις και αποτελέσματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top