Shein: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του

Αποφεύγει τη δημοσιότητα και κρατάει χαμηλό προφίλ

Πριν λίγο καιρό είχε σημάνει συναγερμός γιατί είχαν βρεθεί επικίνδυνες τοξικές ουσίες σε ρούχα και αξεσουάρ της Shein - Βίντεο αρχείου Mega

Ένα μυστήριο πλανάται γύρω από τον ιδρυτή του κινεζικού κολοσσού Shein, ο οποίος φροντίζει να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Ο Xu Yangtian, γνωστός ως Sky Xu ή Chris Xu δε θέλει να απασχολεί με την προσωπική του ζωή, καθώς, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, φοβάται μήπως προσελκύσει ανεπιθύμητη προσοχή. Ειδικά τώρα που η Shein επιδιώκει μια αρχική δημόσια προσφορά στο Λονδίνο που αποτιμά την αξία της εταιρείας στα 64 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Shein: Ποιοι οι κίνδυνοι για την υγεία από τις ουσίες στα προϊόντα του

Η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ φωτογραφίες του ιδιοκτήτη της, ούτε όταν η Shein έγινε μια από τις πιο γνωστές μάρκες ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλον τον κόσμο. 

Ο ιδρυτής της Shein Xu Yangtian

Ο ιδρυτής της Shein Xu Yangtian

Μία φωτογραφία του δημοσιεύτηκε πριν από δύο χρόνια περίπου και είναι από την τελετή αποφοίτησής του. 

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι γεννήθηκε στην πόλη Shandong το 1984 και σπούδασε στο πανεπιστήμιο George Washington. Συνέχισε μάλιστα τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, Qingdao. 

Εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες σε ρούχα και αξεσουάρ του Shein

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης τον περιγράφουν ως έναν μέσο μαθητή από φτωχή οικογένεια, ο οποίος έπρεπε να εργαστεί για να συντηρήσει τον εαυτό του μέσω του κολεγίου. Ανέπτυξε μια δεξιότητα με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) που θα υποστήριζε τη μελλοντική του επιτυχία.

Τον περιγράφουν επίσης ως έναν σκληρά εργαζόμενο SEO whiz, που δε διστάζει να πάρει σκληρές επιχειρηματικές αποφάσεις. 

Εργαζόμενοι και πρώην συνεργάτες του τον περιγράφουν ως «συνηθισμένο, ήσυχο, ταπεινό», αλλά και ως «πανούργο, που συχνά περνάει απαρατήρητος όταν βρίσκεται στο γραφείο του».

Το 2011 ο Xu δημιούργησε το SheInside, έναν διαδικτυακό λιανοπωλητή νυφικών με έδρα το Nanjing, προπομπό της Shein, στην οποία μετασχηματίστηκε το 2015, μεταφέροντας την έδρα της στο Guangzhou και ανοίγοντας γραφεία στις ΗΠΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top