Ισραήλ: Το πολεμικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ των αντιποίνων στο Ιράν

Οι δύο αντικρουόμενες φωνές που ακούστηκαν

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η διεθνής κοινότητα μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν με ντρόουνς και πυραύλους κρουζ εναντίον του Ισραήλ. Οι πολίτες έτρεξαν στα καταφύγια, ενώ το Τελ Αβίβ λέει πως αναχαίτισε το 99% των απειλών. Η αγων'ια για την επόμενη μέρα φουντώνει, ενώ οι εικόνες από τη νύχτα της επίθεσης κόβουν την ανάσα.

Η μοίρα της Μέσης Ανατολής κρέμεται από μια κλωστή και η διεθνής κοινότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα. 

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας Αθήνας - Ιερουσαλήμ

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδρίασε. Συμμετείχε ο Νετανιάχου αλλά και οι υπουργοί Άμυνας και Πολέμου. Μέσα στο συμβούλιο υπήρξαν και δύο σκληροπυρηνικές φωνές που ζητούν αποφασιστική απάντηση στην ιρανική επίθεση και καλούν σε κλιμάκωση. Υπάρχει και η άλλη γραμμή, η οποία καλεί σε αυτοσυγκράτηση και μια πιο μετρημένη απάντηση. Ο υπουργός πολέμου Μπένι Γκανζ πάντως, πρώην πολιτικός αντίπαλος του Νετανιάχου, ξεκαθαρίζει ότι αυτό το συμβάν δεν έχει τελειώσει, έπεται συνέχεια. 

Το αποτέλεσμα του συμβουλίου θα κρίνει τις εξελίξεις στην περιοχή καθώς και η Τεχεράνη στέλνει τελεσίγραφα να μην υπάρξει δηλαδή κάποια απρόσεκτη συμπεριφορά του Ισραήλ αλλιώς η αντίδραση θα είναι πιο ισχυρή. 

Το Ιράν ξεκαθάρισε ότι είχε ενημερώσει 72 ώρες πριν για τα αντίποινα. Το είχαν γνωστοποιήσει και στις ΗΠΑ μέσω διπλωματικών διαύλων του Ομάν. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέρ της απάντησης στο Ιράν τάχθηκε η πλειοψηφία των μελών του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να διαμορφωθεί και το πλάνο, επικεντρωμένο στον μεγαλύτερο «εχθρό» της χώρας αυτή τη στιγμή που δεν είναι άλλος από το Ιράν. 

Ισραήλ: Συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο-Αποφασίζουν την απάντηση στο Ιράν

Η στιγμή που το Ιράν δίνει την εντολή επίθεσης στο Ισραήλ 

«Ξεκινήστε την επιχείρηση ''αληθινή υπόσχεση" εναντίον των βάσεων του Σιωνιστικού καθεστώτος. Ω αγγελιοφόρε του Αλλάχ, ω αγγελιοφόρε του Αλλάχ, ω αγγελιοφόρε του Αλλάχ», είπε ο αρχηστράτηγος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. 

Ο Ιρανός στρατηγός Σαλαμί δίνει την εντολή της επίθεσης, Σάββατο βρηάδυ λίγο μετα τις 11. Πάνω από 300 drones, βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι κρουζ εξαπολύονται εναντίον του Ισραήλ. Τα φωτεινά σμήνη σχίζουν τον αέρα. 

Λίγο μετα τις 2:00 τα ξημερώματα ντρόουν και πύραυλοι περνούν πάνω από το τέμενος Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ. 

Ισραήλ: Πώς θα αντιδράσει στην επίθεση του Ιράν

Η ατσάλινη αεράμυνα έσωσε το Ισραήλ 

Η προηγμένη αστάλινη αεράμυνα του Ισραήλ ενεργοποιείται αμέσως. Ότι περάσει από τον σιδερένιο Θόλο αναχαιτίζεται από τη Σφεντόνα του Δαυίδ. Όμως για βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου υψομέτρου ενεργοποιείται το υπερσύγχρονο συστημα Arrow 3. 

Βιαστικά συγκροτείται ένας συνασπισμός με αμερικανικά, βρετανικά και γαλλικά αεροσκάφη. Τα βρετανικά Typhoon σηκώνουν το βάρος μιας αναχαίτισης ιρανικών πυραύλων αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον εναέριο χώρο του Ισραηλ. Επίσης η Ιορδανία αναχαιτίζει ό,τι περνά από τον εναέριο χώρο της.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top