Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

«Γράψαμε ιστορία» λέει η Μετσόλα

Τραγωδία είχαμε σήμερα στη Χίο: Τρία νεκρά κορίτσια σε ναυάγιο ηλικίας 5, 7 και 10 ετών / Βίντεο από δελτίο ειδήσεων Star

Δεκτό έγινε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Γαύδος: Ναυάγιο με περισσότερους από 91 μετανάστες

«Μετά από σχεδόν μια δεκαετία αδιεξόδου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο - την πλήρη αναθεώρηση της νομοθεσίας της ΕΕ για τη μετανάστευση. Η Ευρώπη θα διαχειριστεί τη μετανάστευση με ομαλό τρόπο και με τους δικούς μας όρους» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ρομπέρτα Μετσόλα: «Γράψαμε ιστορία»

Αμέσως μετά την υπερψήφιση των πέντε νομοθετικών κειμένων, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα τόνισε ότι «γράψαμε ιστορία». Σε ανάρτησή της στο Χ, σημείωσε ότι «κρατήσαμε τον λόγο μας», προσθέτοντας ότι το σύμφωνο συνιστά μια «ισορροπία μεταξύ αλληλεγγύης και ευθύνης».

Από την πλευρά της, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον σημείωσε ότι η σημερινή ψήφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ένα μεγάλο επίτευγμα.

«Θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα, τους ευάλωτους και τους πρόσφυγες, θα επιστρέφονται γρήγορα όσοι δεν δικαιούνται παραμονή, με υποχρεωτική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών» ανέφερε.

Πέταξαν σαΐτες στους ευρωβουλευτές

Πάντως, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις, καθώς ακτιβιστές που βρίσκονταν στο θεωρείο άρχισαν να φωνάζουν, ζητώντας την καταψήφιση του Συμφώνου.

«Το σύμφωνο σκοτώνει, ψηφίστε όχι» φώναζαν οι ακτιβιστές που πέταξαν σαΐτες στους ευρωβουλευτές. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top