Χάος στη Βρετανία: Ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια του Eurostar λόγω πλημμυρών

Απελπισία για 30.000 επιβάτες του Eurostar

Βίντεο από το κεντρικο δελτίο του Star

Η Eurostar, η σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Λονδίνο με το Παρίσι διασχίζοντας τη Σήραγγα της Μάγχης, ακύρωσε όλα τα δρομολόγιά της για σήμερα, αφήνοντας περίπου 30.000 εξαγριωμένους επιβάτες αποκλεισμένους στο Λονδίνο και χαλώντας τα σχέδιά τους για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη σήραγγα.

Πολλοί που ήλπιζαν να περάσουν με μια ρομαντική νύχτα στο Παρίσι για την αλλαγή της χρονιάς, να παρακολουθήσουν πυροτεχνήματα από κάποια πίστα του σκι ή να απολαύσουν οικογενειακές διακοπές στη Disneyland, έμειναν απογοητευμένοι στο σταθμό St Pancras International του Λονδίνου.

λονδινο

«Εξαιτίας της πλημμύρας σε μια σήραγγα στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, πρέπει να ματαιώσουμε όλες τις αμαξοστοιχίες μας στη γραμμή μας από και προς το Λονδίνο το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου», ανέφερε η εταιρεία Eurostar.

 

 

Η Eurostar στην ανακοίνωσή της σήμερα το απόγευμα ανέφερε ότι η κατάσταση στις σήραγγες μεταξύ St Pancras International και Ebbsfleet δεν έχει βελτιωθεί και ότι γι'αυτόν τον λόγο η εταιρία έπρεπε να πάρει την «άβολη» απόφαση να ακυρώσει όλα τα δρομολόγια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Οι ακυρώσεις έχουν επηρεάσει συνολικά 41 τρένα, με την Eurostar να ζητά συγγνώμη για «τα απρόβλεπτα ζητήματα που επηρεάζουν τους πελάτες» προσθέτοντας ότι «η ασφάλεια παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα».

Εν τω μεταξύ, η ακύρωση των δρομολογίων γίνεται κατά τη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου που καταγράφεται η μεγαλύτερη κίνηση της χρονιάς.

Εγκλωβισμένοι στο Λονδίνο οι επιβάτες

Μετά την ανακοίνωση της εταιρίας οι επιβάτες έχουν εξαγριωθεί καθώς είναι εγκλωβισμένοι στο Λονδίνο και αναγκασμένοι να ματαιώσουν τα σχέδιά τους για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πολλοί από τους επιβάτες που ήλπιζαν να αλλάξουν χρονιά περνώντας μια ρομαντική νύχτα στο Παρίσι, να παρακολουθήσουν πυροτεχνήματα από την πίστα του σκι ή να απολαύσουν οικογενειακές διακοπές στη Disneyland, έχουν μείνει «ξεκρέμαστοι» και μάλιστα κάποιοι αυτούς απεγνωσμένοι ξέσπασαν σε κλάματα το απόγευμα του Σαββάτου στο St Pancras International.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top