Γαλλία: Εκκενώθηκαν δέκα αεροδρόμια μετά από απειλές για βόμβα

Κάποια από αυτά ελέγχθηκαν και επαναλειτουργούν

Νέος συναγερμός σήμανε στη Γαλλία, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος. Τουλάχιστον δέκα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας εκκενώθηκαν σήμερα έπειτα από «απειλές επιθέσεων» που στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ορισμένα από αυτά επαναλειτουργούν πλέον, αφού ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μια αστυνομική πηγή ανέφερε αρχικά σήμερα ότι εκκενώθηκαν έξι αεροδρόμια, στη Λιλ, τη Λιόν (Μπρον), τη Νάντη, τη Νίκαια, την Τουλούζη και το Μποβέ. Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Στρασβούργου είπε στη συνέχεια ότι εκκενώνεται και αυτό. 

Νωρίς το απόγευμα, τέσσερα αεροδρόμια παρέμεναν ακόμη εκτός λειτουργίας, αυτά της Τουλούζης, του Μποβέ, του Μπορντό και του Πο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol.

Σε άλλα αεροδρόμια, όπως αυτά της Λιόν-Μπρον, της Νίκαιας και της Λιλ ξανάρχισαν σταδιακά τα δρομολόγια. Το γραφείο Τύπου του αεροδρομίου της Νίκαιας υποβάθμισε το γεγονός, αναφέροντας ότι σήμανε συναγερμός «λόγω ενός ύποπτου δέματος, κάτι το συνηθισμένο» και πλέον «όλα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό». 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς υπάρχουν φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα, μετά και τη δολοφονία δασκάλου σε σχολείο της Άρας στις 13 Οκτωβρίου. Δράστης ήταν ένας νεαρός άνδρας που φώναζε «Allahu Akbar», δηλαδή «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Υπενθυμίζεται ότι και τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβα, με τις αρχές να εκκενώνουν μεγάλα τουριστικα αξιοθέατα στη Γαλλία, όπως το Ανάκτορο των Βερσαλλιών και το Μουσείο του Λούβρου.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top