7 πυροσβεστικά αεροσκάφη στέλνει η ΕΕ μέσω  RescEU στην Ελλάδα     

Μήνυμα αλληλεγγύης στη χώρα μας και από την Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν

πυροσβεστικό αεροσκάφος

Επιπλέον ευρωπαϊκή βοήθεια είναι στη διάθεση της Ελλάδας για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μπαλάς Ουζβάρι. 

Φωτιά στη Βοιωτία: Ολονύχτια μάχη με το πύρινο μέτωπο

Όπως σημείωσε, η Ελλάδα ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας πριν από δύο ημέρες. 

«Επιστρατεύουμε σχεδόν το 1/3 των αεροσκαφών που έχουμε στον στόλο του rescEU. Aυτό σημαίνει ότι στέλνουμε επτά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο στην Ελλάδα, κυρίως στα βορειοδυτικά της χώρας. Έρχονται από την Κροατία, την Τσεχία, Γερμανία και την Σουηδία» επισήμανε ο κ. Ουζβάρι προσθέτοντας ότι συνδράμουν παράλληλα περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και περίπου 20 οχήματα από την Ρουμανία και την Τσεχία, ενώ χρησιμοποιείται και το σύστημα «Κοπέρνικος». 

Φωτιά Φυλή: Πάνω από τα Άνω Λιόσια οι φλόγες- Κατευθύνονται στην Πάρνηθα

«Η ΕΕ παραμένει στην διάθεση των ελληνικών αρχών εάν υπάρξει ανάγκη για περισσότερη βοήθεια» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Την ίδια ώρα, την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα εκφράζει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε ανάρτησή της στο Instagram.

Στα Χανιά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Τη φιλοξενεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Εκφράζω την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ελλάδα, που βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ελληνικό λαό και αυτούς που παλεύουν με γενναιότητα τις πυρκαγιές στο πεδίο. Η ΕΕ είναι μαζί σας» αναφέρει στην ανάρτηση η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top