Κολομβία: Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Μπογκοτά

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι

Σεσμός  μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε στις 12:04 (τοπική ώρα, 20:04 ώρα Ελλάδος) στην κεντρική Κολομβία και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα Μπογοτά, όπως ανακοίνωσε το γεωδυναμικό ινστιτούτο της χώρας.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στην τοποθεσία Ελ Καλβάριο, 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπογοτά, ενώ το εστιακό βάθος ήταν λιγότερο από 30 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

 

 

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους και άρχισαν να τηλεφωνούν σε συγγενείς και φίλους για να βεβαιωθούν πως είναι καλά στην υγεία τους.

«Ήταν δυνατός σεισμός και είχε μεγάλη διάρκεια», είπε ο 43χρονος Αντριάν Αλαρκόν, εξηγώντας πόσο αδύναμος αισθάνεται ο άνθρωπος σε τέτοιες περιπτώσεις. «Η ζωή σου μπορεί να αλλάξει σε δευτερόλεπτα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, παρά μόνο να τρέξεις για τη ζωή του», δήλωσε.

 

 

Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, ο ισχυρότερος των οποίων είχε μέγεθος 5,6 βαθμών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή τραυματισμούς. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Κολομβίας ανέφερε πως έσπασαν τα τζάμια αρκετών κτιρίων που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ενώ στην περιοχή Βιγιαβισένσιο σημειώθηκε κατολίσθηση σε αυτοκινητόδρομο.

 

 

Στην Κολομβία σημειώνονται συχνά σεισμοί, οι περισσότεροι από τους οποίους όμως έχουν μεγάλο εστιακό βάθος και δεν προκαλούν σημαντικές καταστροφές. Η χώρα βρίσκεται σε μια περιοχή όπου συναντώνται ο λεγόμενος Δακτύλιος της Φωτιάς του Ειρηνικού και η ηφαιστειακή ζώνη των Άνδεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top