Virgin Galactic: Μαμά και κόρη ταξιδεύουν μαζί στο διάστημα

Μαζί τους και ένας 80χρονος πρώην αθλητής Ολυμπιακών Αγώνων

Ένας 80χρονος πρώην αθλητής Ολυμπιακών Αγώνων από τη Μ. Βρετανία, μια μαθήτρια και η μητέρα της είναι οι τυχεροί «θνητοί» που θα ταξιδέψουν στη δεύτερη πτήση του Virgin Galactic με προορισμό... το διάστημα!

Η Αναστασία Μέϊερς και η μητέρα της Κέισα Σαχάφ κέρδισαν τα εισιτήρια για τη διαστημική πτήση του Virgin Galactic μέσω ενός διαγωνισμού, ενώ ο 80χρονος Τζον Γκούντγουιν θα γίνει ο δεύτερος άνθρωπος με Πάρκινσον που θα ταξιδέψει στο διάστημα. 

Η συγκεκριμένη αποστολή θεωρείται ως μια άλλη δοκιμή για το πόσο βιώσιμος είναι ο διαστημικός τουρισμός.

Virgin Galactic

Μια ανεπανάληπτη εμπειρίας ζωής ετοιμάζονται να ζήσουν μια μητέρα με την κόρη της και ένας 80χρονος Βρετανός / Φωτογραφίες από AP

Η εκτόξευση του Virgin Galactic 02 σημειώθηκε στις 08:30 τοπική ώρα (15:30 BST) και αποτελεί τη δεύτερη εμπορική πτήση της Virgin Galactic. Η πρώτη ήταν τον Ιούνιο, όταν η ιταλική Πολεμική Αεροπορία και οι επιστήμονες διεξήγαγαν πειράματα σε συνθήκες χωρίς βάρος σε μια αποστολή 70 λεπτών.

Το αεροπλάνο πυραύλων Unity μεταφέρεται στο πρώτο στάδιο του ταξιδιού του κάτω από ένα αεροσκάφος, γνωστό ως Eve. Το Unity θα στοχεύσει στη συνέχεια να ανάψει τον κινητήρα του και να ταξιδέψει σε υψόμετρο 279.000 πόδια (85 χλμ).

Η διαφημιζόμενη τιμή για μια θέση σε πτήση της Virgin Galactic έχει φτάσει τα 450.000 $ (350.000 £). Ο κ. Γκούντγουιν, ο οποίος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 με κανόε, πλήρωσε 250.000 δολάρια για το εισιτήριό του το 2005, αλλά φοβόταν ότι η ασθένειά του θα τον εμπόδιζε να πραγματοποιήσει αυτό το μεγάλο αυτό ταξίδι.

Η πτήση στοχεύει να φτάσει στην άκρη του διαστήματος, περίπου 53 μίλια (85 χιλιόμετρα) πάνω από τη Γη, όπου οι επιβάτες θα έχουν λίγα λεπτά για να βιώσουν την έλλειψη βαρύτητας.

Ωστόσο, το διαστημόπλοιο δεν έχει την ταχύτητα να ολοκληρώσει μια πλήρη τροχιά γύρω από τη Γη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top