Κύπρος: Ελεύθερος ο Bρετανός που είχε σκοτώσει τη βαριά άρρωστη σύζυγό του

«Με παρακαλούσε να βάλω τέλος στη ζωή της. Δεν άντεχε τον πόνο»

Αποφυλακίστηκε ο Βρετανός συνταξιούχος ανθρακωρύχος Ντέιβιντ Χάντερ / Reuters

Αποφυλακίστηκε τη Δευτέρα ο Βρετανός συνταξιούχος ανθρακωρύχος Ντέιβιντ Χάντερ που πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε σκοτώσει τη γυναίκα του που έπασχε από λευχαιμία.

Κύπρος: 76χρονος σκότωσε τη σύζυγό του

Ο 76χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών από δικαστές στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου και πέρασε 19 μήνες στη φυλακή. Οι δικαστές είπαν ότι έλαβαν υπόψη το «λευκό» ποινικό μητρώο του Χάντερ και υποστήριξαν ότι ο συνταξιούχος δεν μπορεί «να θεωρηθεί κίνδυνος για την κοινωνία».

Ο Βρετανός είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι «αναγκάστηκε να το κάνει» καθώς η αγαπημένη του τού το ζητούσε λόγω των αφόρητων πόνων που βίωνε από την ασθένεια. Είχε πει συγκεκριμένα ότι «έκλαιγε και τον παρακαλούσε να βάλει τέλος στη ζωή της καθώς υπέμεινε οδυνηρούς πόνους από τον καρκίνο του αίματος». Κατά την απολογία του, ξέσπασε πολλές φορές σε κλάματα, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να το έκανε αν δεν του το ζητούσε η σύζυγός του. Το ίδιο υποστήριξε και η κόρη του ζευγαριού, η οποία τόνισε ότι ο πατέρας της αγαπούσε πολύ τη μητέρα της. 

Μάλιστα ο ίδιος προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του αμέσως μετά τη δολοφονία, πίνοντας αλκοόλ συνδυασμένο με ένα κοκτέιλ ναρκωτικών χαπιών. Ένα σημείωμα αυτοκτονίας που φέρεται να έγραψε ο Χάντερ αποδείχθηκε κρίσιμο για να απαλλαγεί από τις κατηγορίες: «Η γυναίκα μου πονάει τόσο πολύ. Μου ζήτησε να τη βοηθήσω, οπότε το κάναμε μαζί» έγραφε.

Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, ο κ. Χάντερ ξέσπασε σε κλάματα και είπε στους φίλους «Είμαι χαρούμενος». Ο δικαστής Μιχάλης Δρουσσιώτης είπε μετά την ετυμηγορία: «Αγαπούσε τη σύζυγό του για 52 χρόνια και τη φρόντιζε σε δύσκολες στιγμές. Έκανε κάτι που ποτέ πριν δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει. Η άμεση άφιξη της αστυνομίας και το γεγονός ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τον έσωσε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top