Κύπρος: 76χρονος σκότωσε τη σύζυγό του

Ο άνδρας έπνιξε την γυναίκα του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

police car

Το φονικό διαπράχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Τρεμιθούσα της επαρχίας Πάφου. Ο ηλικιωμένος, Ντέιβιντ Χάντερ, έπνιξε με τα χέρια του τη γυναίκα του, Τζανίς Χάντερ, στη μεζονέτα τους στην Κύπρο και αμέσως μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει. 

Η οικογένεια του 76χρονου συνταξιούχου προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του και να τον πάρει πίσω στην πατρίδα του, τη Μεγάλη Βρετανία.

Αυστραλία: Άνδρας κατηγορείται για τον βιασμό 24 παιδιών

Ο άνδρας, μετά τη δολοφονία της γυναίκας του τον περασμένο Δεκέμβριο, νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας στην Αθαλάσσα και πήρε εξιτήριο προκειμένου να παραστεί στη δίκη. 

 

Δύσκολες ώρες για την Τζανίς 

Η Τζανίς Χάντερ διαγνώστηκε με λευχαιμία το 2016 και η υγεία της επιβαρύνθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Η δυσκολία πρόσβασης σε αποτελεσματικές θεραπείες, τα προβλήματα έντονης διάρροιας καθώς και η σταδιακή απώλεια της όρασης, δυσκόλεψαν πολύ την ζωή της. 

Σε συνέντευξή της από την εφημερίδα Guardian, η κόρη του ζευγαριού, Λέσλι, είχε δηλώσει ότι ο μπαμπάς της αγαπούσε πολύ τη μαμά της από την αρχή μέχρι το τέλος. Το μόνο που επιθυμούσε η Λέσλι ήταν να τον φέρουν πίσω στο σπίτι της. 

 

Tο σκηνικό της δολοφονίας  

Σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές, μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, την ώρα που η γυναίκα του Ντέιβιντ καθόταν στην πολυθρόνα της, ο Χάντερ πήρε το κεφάλι της γυναίκας στα χέρια του και έφραξε τις αεροφόρους οδούς της κλείνοντάς της το στόμα και τη μύτη μέχρι η γυναίκα να χάσει τις αισθήσεις της.

Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος προσπάθησε να αφαιρέσει και τη δική του ζωή παίρνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών, τα οποία ανέμειξε με αλκοόλ.

Με βάση το ιστορικό της υπόθεσης, γύρω στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, η Αστυνομία ενημερώθηκε από την Interpol, ότι συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλοδαπός που διαμένει στην Πάφο απέστειλε μήνυμα σε συγγενικό του πρόσωπο στο εξωτερικό, ότι είχε σκοτώσει την σύζυγό του και πως ο ίδιος θα έθετε τέρμα στη ζωή του», αναφέρουν οι κυπριακές εφημερίδες.

Όταν έφτασε στο σπίτι η Αστυνομία, μετά από τηλεφώνημα του αδελφού του Χάντερ, βρήκαν τον ηλικιωμένο ημιθανή στη μεζονέτα τους. Η Τζανίς ήταν ήδη νεκρή στην πολυθρόνα της. 

autoktonia me xapia

Ο άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει παίρνοντας μεγάλη ποσότητα από χάπια / πηγή: UNSPLASH 

Επί μέρες, οι γιατροί προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον Βρετανό στη ζωή, ως που στο τέλος κατάφεραν να ανακτήσουν τις αισθήσεις του.

Οι δικηγόροι του Χάντερ έχουν προσφύγει στον γενικό εισαγγελέα, τον κορυφαίο νομικό αξιωματούχο στην πρώην βρετανική αποικία, για να παρέμβει στην πτωτοφανή αυτή για την Κύπρο υπόθεση.

Εντέλει, η ομάδα υπεράσπισης ζήτησε να μετρατραπεί η κατηγορία σε «υποβοηθούμενη αυτοκτονία» σύμφωνα με τη νομοθεσία αλλού στην Ευρώπη, αλλά την Παρασκευή το αίτημα απορρίφθηκε.

Όταν έφτασε η Αστυνομία στο σπίτι του ζεύγους ήταν πλέον αργά / πηγή: UNSPLASH 

Παρόλα αυτά, οι δικηγόροι επιμένουν ότι θα συνεχίσουν να ζητούν από την εισαγγελία να λάβει μια «ηθική απόφαση» ώστε ο Ντέιβιντ Χάντερ να μπορέσει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δίκη του κατηγορούμενου και καθ’ ομολογία συζυγοκτόνου θα ξεκινήσει σήμερα.

Θεσσαλονίκη: Άγνωστος επιτέθηκε με μπαλτά σε μασονική στοά

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top