Μυστήριο με την υγεία Ερντογάν: Πληροφορίες ότι υπέστη έμφραγμα

Ακύρωσε και τις σημερινές τους εμφανίσεις

Ανησυχία έχει προκαλέσει η αδιαθεσία που ένιωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξής του σε τηλεοπτικό δίκτυο. Ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες δημόσιες εμφανίσεις που είχε για χθες και σήμερα, λίγες μόλις μέρες πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου. 

Ανησυχία για Ερντογάν: Ακύρωσε τις εμφανίσεις του για λόγους υγείας

«Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι, ύστερα από σύσταση των γιατρών μου», ανέφερε χθες στο Twitter ο 69χρονος Ερντογάν, ενώ αργά το βράδυ ακύρωσε τη σημερινή του επίσκεψη στον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου, όπου θα τελούνταν τα εγκαίνιά του και τη μεγάλη του συγκέντρωση στη Μερσίνη. Όπως ανακοινώθηκε ο Ερντογάν θα παραστεί στην τελετή των εγκαινίων μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Ο Ερντογάν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξης σε τηλεοπτικό δίκτυο - AP

Ο Ερντογάν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξης σε τηλεοπτικό δίκτυο - AP

Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν πως ο Τούρκος πρόεδρος υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και ότι νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο προεδρικό μέγαρο για να μην πάει σε νοσοκομείο και προκαλέσει μεγαλύτερη ανησυχία. 

Πανικός στην Τουρκία: «Ω, Θεέ μου» - Κατέρρευσε σε συνέντευξη ο Ερντογάν

Ωστόσο, στενοί του συνεργάτες διαψεύδουν τις πληροφορίες αυτές και υποστηρίζουν πως ο Ταγίπ Ερντογάν ταλαιπωρείται από στομαχικό ίλιγγο, που δεν του επιτρέπει να συνεχίσει το απαιτητικό προεκλογικό του πρόγραμμα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου, αλλά δεν επιβεβαιώνονται - AP

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου, αλλά δεν επιβεβαιώνονται - AP

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιες αβάσιμες φήμες αναφορικά με την υγεία του προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν. Ο πρόεδρος θα παρακολουθήσει μέσω βιντεοσύνδεσης τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου», σχολίασε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν στο Twitter. «Καμία παραπληροφόρηση δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο τουρκικός λαός στέκεται στο πλευρό του ηγέτη του και ο Ρ. Τ. Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ετοιμάζονται να νικήσουν στις εκλογές της 14ης Μαϊου», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ είπε ότι δημοσιεύονται «ανήθικες ψευδείς ειδήσεις» από κάποια ξένα ΜΜΕ για την υγεία του Τούρκου προέδρου. «Ο πρόεδρός μας είναι στο καθήκον. Μετά από μια μικρή ανάπαυση θα συνεχίσει το πρόγραμμά του με τον ίδιο τρόπο», ανέφερε ο Τσελίκ στο Twitter και ευχαρίστησε όσους έστειλαν ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Ερντογάν απ’ όλο τον κόσμο.

Η εικόνα εξάνλτησης πάντως που εμφανίζει ο… Σουλτάνος προβληματίζει τους πολιτικούς αναλυτές της φιλοκυβερνητικής παράταξης, καθώς, όπως λένε έχει απέναντί του μια δυναμική αντιπολίτευση και δείχνει πλέον στα μάτια του τουρκικού λαού αδύναμος και ανήμπορος. 

Ερντογάν: Η κλονισμένη υγεία και τα προβλήματα που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ

Εδώ και αρκετά χρόνια η υγεία του Ερντογάν απασχολεί τους Τούρκους πολίτες. Το 2006 είχε λιποθυμήσει μέσα στο αυτοκίνητό του, στο οποίο είχε εγκλωβιστεί και οι σωματοφύλακές του τον είχαν απεγκλωβίσει σπάζοντας τα παράθυρα.

Τουρκία: Νέα ανησυχία για την υγεία του Ερντογάν

Το 2011 και το 2012 χειρουργήθηκε δύο φορές στο έντερο, χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα ποιο ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.  Οι φήμες όμως που κυκλοφορούσαν στη γειτονική χώρα ανέφεραν πως χειρουργήθηκε για την αφαίρεση καρκίνου, η οποία  αντιμετωπίστηκε με αποτελεσματικό τρόπο. 

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν διάφορες φήμες για την υγεία του Ερντογάν - AP

Ερντογάν: Από κουλουρτζής, στη φυλακή και μετά «Σουλτάνος»!

Το 2021, η εικόνα του προέδρου της Τουρκίας να κοιμάται σε διάλογο που είχε με Τούρκους πολίτες μέσω βιντεοκλήσης, είχε προκαλέσει πάλι προβληματισμούς για την κατάστασή του.

O πολιτικός αναλυτής του τηλεοπτικού δικτύου Haberturk, Φατίχ Αλταϊλί, αναφέρει πως «την Τρίτη το βράδυ μέσα από μια πολύ οδυνηρή εμπειρία μάθαμε το κόστος της επανέναρξης των συγκεντρώσεων από τον πρόεδρο Ερντογάν, στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμά του.

Ερντογάν: Πρόστιμα & «μαύρο» σε κανάλια που τον επέκριναν για τους σεισμούς

Ο Ερντογάν αρρώστησε ξαφνικά σε ένα πρόγραμμα που συμμετείχε και επέστρεψε στην οθόνη ύστερα από μεγάλο διάλειμμα και με μια μάλλον κουρασμένη έκφραση εξήγησε τον λόγο της ασθένειάς του και απολογήθηκε. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος βγήκε πάλι στους δρόμους με στόχο να νικήσει, σε βάρος της υγείας του θέτοντας τον εαυτό του σε τέτοιον κίνδυνο, μάλλον δεν ενισχύει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που κάποιοι θέλουν να λένε ότι θα κερδίσει άνετα τις εκλογές».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top