Ρωσία: Δείτε την αντιπολεμική ζωγραφιά που οδήγησε στη σύλληψη 13χρονης

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο πατέρας - «Είμαι κατά του πολέμου», είχε γράψει

Βίντεο από Mega για την αντιπολεμική ζωγραφιά της 13χρονης από τη Ρωσία

Σε ίδρυμα μακριά από το σπίτι της οδηγήθηκε μια 13χρονη μαθήτρια από τη Ρωσία κι ο πατέρας της σε κατ’ οίκον περιορισμό εξαιτίας μιας ζωγραφιάς κατά του πολέμου στην Ουκρανία

Mαρία Τσάλλα: Πώς συστηνόταν η κατάσκοπος - Τι λέει φίλος της στο Star

Πρόκειται για τη Μάσα Μοσκαλιόβα η οποία τον περασμένο Απρίλιο στα πλαίσια του μαθήματος των καλλιτεχνικών ζωγράφισε μια Ουκρανή μητέρα που επιχειρεί να προστατέψει το παιδί της από τους ρωσικούς πυραύλους. Όταν είδε η καθηγήτρια τη ζωγραφιά της μικρής Μάσα, ενημέρωσε το διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με τη σειρά του κάλεσε την αστυνομία. 

Η αντιπολεμική ζωγραφιά που έστειλε 13χρονη Ρωσίδα σε ίδρυμα
Η αντιπολεμική ζωγραφιά της Μάσα / Φωτογραφία από Mega

Η 13χρονη Ρωσίδα που συνελήφθη λόγω αντιπολεμικής ζωγραφιάς

Η Μάσα βρέθηκε σε ίδρυμα λόγω της αντιπολεμικής ζωγραφιάς της / Φωτογραφία από Mega

Οι αστυνομικές αρχές διεξήγαγαν έρευνα για το περιστατικό κι ανακάλυψαν μια ανάρτηση της ζωγραφιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πατέρα της Μάσα, Αλεξέι, με λεζάντα που έγραφε: «Είμαι κατά του πολέμου».
Ακολούθησε η σύλληψη του πατέρα και της 13χρονης κόρης του και η ανάκρισή τους επί πολλούς μήνες. Μάλιστα, Ρώσοι ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι ο 53χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο αστυνομικό τμήμα. 

Βίντεο: Πώς ο Μενέντεζ «πετσόκοψε» την Τουρκία σε 90 δευτερόλεπτα

Ο Αλεξέι συνελήφθη ξανά την 1η Μαρτίου κι η Μάσα μεταφέρθηκε σε ίδρυμα μετά από νέα έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι τους. 

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο πατέρας

Σημειώνεται ότι ο πατέρας της 13χρονης που ζωγράφισε την αντιπολεμική ζωγραφιά έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, αντιμετωπίζει την κατηγορία της δυσφήμισης του ρωσικού στρατού και κινδυνεύει να φυλακιστεί για τρία έτη. Η Μάσα εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδρυμα και δεν επιτρέπεται να έχει καμία επαφή με τον έξω κόσμο. 

Ο πατέρας της 13χρονης Ρωσίδας που είναι κατά του πολέμου
Ο πατέρας της 13χρονης Μάσα, ο Αλεξέι / Φωτογραφία από Mega

Μάλιστα, Ρώσοι ακτιβιστές συλλέγουν υπογραφές προκειμένου το κορίτσι να επιστρέψει στο σπίτι και τον πατέρα του. Όπως υπογραμμίζουν, η Μάσα κι ο Αλεξέι είναι μόνο δύο από τα θύματα των πολλαπλών διώξεων στις οποίες προχωρούν οι ρωσικές αρχές εναντίον όσων εναντιώνονται στον πόλεμο. 

Στην Κριμαία ο Πούτιν μια μέρα μετά το ένταλμα σύλληψής του

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αλεξέι μεγάλωνε μόνος του τη Μάσα στην πόλη Γεφρέμοφ, περίπου 300 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

Tι μπορούμε να καταλάβουμε μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών μας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οκτώ ανήλικοι αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις και περισσότεροι από 500 έχουν συλληφθεί από την αρχή του πολέμου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top