Ηνωμένο Βασίλειο: Aριθμός ρεκόρ των θανάτων με μαχαίρι τα έτη 2021- 2022

Τι δείχνει νέα έκθεση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS)

επίθεση με μαχαίρι

Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν με μαχαίρι σε Αγγλία και Ουαλία, κατά το χρονικό διάστημα 2021-2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου (ONS).

Ειδικότερα, έως τον Μάρτιο του 2022 σημειώθηκε ο υψηλότερος αριθμός εγκλημάτων με  με μαχαίρι, που είχε καταγραφεί τα τελευταία 76 χρόνια, με περίπου 4 στις 10 ανθρωποκτονίες να διαπράχθηκαν με μαχαίρι ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, πέρυσι σημειώθηκε αύξηση 19% σε αυτούς τους θανάτους, σύμφωνα με ανάλυση της ONS.

Ο συνολικός αριθμός ανθρωποκτονιών για την περίοδο 2021/22 – δολοφονίες, ανθρωποκτονίες και βρεφοκτονίες – παραμένει σε παρόμοια επίπεδα με το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ των 281 τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο του 2018, αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η χρήση μαχαιριού ή αιχμηρού αντικειμένου συνεχίζει να είναι η πιο κοινή μέθοδος ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, η πρόσφατη αύξηση οφείλεται στην αύξηση κατά 18% στον αριθμό των ανδρών θυμάτων, από 184 σε 218.

Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε για τα έφηβα αγόρια ηλικίας 16 έως 17 ετών, αυξάνοντας τις ανθρωποκτονίες από 10 σε 24.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top