Ν. Ζηλανδία: Αφαίρεσαν την επιμέλεια από γονείς για να χειρουργήσουν μωρό

Οι γονείς του δεν ήθελαν να του μεταγγίσουν αίμα εμβολιασμένου για κορωνοϊό

Ν. Ζηλανδία: Χειρουργήθηκε Το Βρέφος Baby W

Σε εγχείρηση υπεβλήθη το μωρό που οι γονείς του αρνούνταν να χειρουργηθεί, επειδή ήθελαν να τους εγγυηθούν ότι δε θα μεταγγιστεί με αίμα εμβολιασμένου για τον κορωνοϊό.

Αρνούνται να δοθεί αίμα εμβολιασμένου στο παιδί τους & έχασαν την κηδεμονία

Η επέμβαση προχώρησε τελικά, όταν δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισε να αφαιρέσει προσωρινά την επιμέλεια από τους γονείς. Η δικηγόρος της οικογένειας επιβεβαίωσε ότι το έξι μηνών αγοράκι, που του έδωσαν την ονομασία «Baby W», είναι καλά στην υγεία του μετά το χειρουργείο.

Τους αφαίρεσαν την επιμέλεια και έσωσαν το μωρό

Δικαστήριο στη Νέα Ζηλανδία αφαίρεσε την Τετάρτη προσωρινά την κηδεμονία ενός από τους γονείς του βρέφους, καθώς κινδύνευε η ζωή του. Το ζευγάρι αρνούταν να χειρουργηθεί το μωρό, επειδή ήθελαν να τους εγγυηθούν ότι δε θα του μεταγγίσουν αίμα από δότη που είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου έθεσε το αγόρι στην κηδεμονία του παιδοκαρδιοχειρουργού και καρδιολόγου του, ώστε να προχωρήσει η επέμβαση. Η κηδεμονία θα διαρκέσει μέχρι τη μετεγχειρητική ανάρρωσή του, πιθανότατα τον Ιανουάριο του 2023 το αργότερο. 

Ωστόσο, οι γονείς διατηρούν την κηδεμονία σε όλα τα άλλα θέματα.

Αν και την Πέμπτη οι γονείς ισχυρίζονταν ότι θα ασκήσουν έφεση, τελικά υποστήριξαν ότι δε θα το κάνουν, καθώς προτεραιότητά τους, όπως ισχυρίστηκαν, ήταν η υγεία και η ανάρρωση του παιδιού τους. 

Σημειώνεται ότι το βρέφος είχε καθυστερήσει να υποβληθεί στη σωτήρια για τη ζωή του επέμβαση, επειδή οι γονείς του απαιτούσαν το αίμα που θα του μεταγγιστεί να προέρχεται από ανθρώπους που δεν έχουν λάβει εμβόλιο mRNA κατά της covid.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top