«Η πριγκίπισσα της Bόρειας Κορέας»: Ο Κιμ εμφάνισε πρώτη φορά την κόρη του

Εκτιμάται ότι είναι 13-14 ετών

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η κόρη του

Την πρώτη της επίσημη εμφάνιση έκανε η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια εκτόξευσης του «νέου τύπου» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Ο Κιμ που παρέμεινε επί περίπου έναν μήνα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εμφανίστηκε στο φερέφωνο του καθεστώτος, την εφημερίδα Rodong Sinmun σε φωτογραφίες με την κόρη του, συμπεριλαμβανομένης και μίας, όπου εμφανίζονται να κρατιούνται χέρι - χέρι και να βαδίζουν μπροστά από τον πύραυλο.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Επέβλεψε γυμνάσια τακτικής μονάδας πυρηνικού πολέμου

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Korean Central News Agency ο Κιμ ήταν παρών «με την αγαπημένη κόρη και τη σύζυγό του» για να «καθοδηγήσει προσωπικά την όλη πορεία της δοκιμαστικής εκτόξευσης» του πυραύλου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Korean Central News Agency ο Κιμ ήταν παρών «με την αγαπημένη κόρη και τη σύζυγό του» / AP Photo/Ahn Young-joon

Το KCNA δεν ανέφερε το όνομα του κοριτσιού, το οποίο στις φωτογραφίες φορά ένα λευκό μπουφάν και κρατά το χέρι του πατέρα της, με φόντο τον τεράστιο πύραυλο.

Β. Κορέα: Εκτόξευσε 23 πυραύλους - Ένταση στην κορεατική χερσόνησο

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει τρία παιδιά, δύο κόρες και έναν γιο. Κάποιοι εκτίμησαν ότι ένα από αυτά τα παιδιά εμφανίστηκε σε πλάνα από τους εορτασμούς για εθνική αργία, τον Σεπτέμβριο.

Νότια και Βόρεια Κορέα: Άνοιξαν πυρ - Αντάλλαξαν προειδοποιητικά πυρά

Η κόρη του Κιμ, που αποκαλύφθηκε στις φωτογραφίες, εικάζεται ότι είναι η Ju Ae, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσιονγκ Σεόνγκ-τσανγκ του Κέντρου Σπουδών για τη Βόρεια Κορέα στο Ινστιτούτο Sejong στη Νότια Κορέα, προσθέτοντας ότι το κορίτσι είναι το αντίστοιχο μιας Βορειοκορεατικής «πριγκίπισσας». Εκτιμάται ότι είναι 13-14 ετών.

Η κόρη του Κιμ, που αποκαλύφθηκε στις φωτογραφίες, εικάζεται ότι είναι η Ju Ae / AP Photo/Ahn Young-joon

Το KCNA ανέφερε ότι ο πύραυλος Hwasong-17 ICBM εκτοξεύτηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ και διήνυσε απόσταση 999 χλμ. σε μέγιστο ύψος έξι χιλιομέτρων προτού καταλήξει στη θάλασσα ανατολικά της χώρας – στοιχεία που συνάδουν με εκείνα που έδωσαν στη δημοσιότητα η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, σύμφωνα με την οποία ο πύραυλος είχε βεληνεκές άνω των 15.000 χλμ. - δηλαδή αρκετό για να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top