Βρετανία: Απαγορεύονται τα λάστιχα ποτίσματος λόγω ξηρασίας

«Kαρφώνει» ο ένας τον άλλον για την υπερβολική χρήση νερού

Η Ευρώπη μαστίζεται από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 500 χρόνων σύμφωνα με τους επιστήμονες

Η χρήση λάστιχων ποτίσματος θα απαγορευτεί σε σχεδόν 30 εκατομμύρια Βρετανούς μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ξεκινώντας από σήμερα.

Τον περασμένο Ιούλιο η Βρετανία βίωσε έναν ακραίο καύσωνα, με αποτέλεσμα η ξηρασία να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα στο νερό. 

Η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης της χώρας, η Thames Water, ξεκινά τους περιορισμούς από σήμερα με 15 εκατομμύρια νοικοκυριά στο στόχαστρο.

Βρετανία: Περιορισμοί στη χρήση νερού στην Ουαλία

Τον περασμένο Ιούλιο η Βρετανία βίωσε έναν ακραίο καύσωνα, με αποτέλεσμα η ξηρασία να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα στο νερό / AP

Όπως είπε, τα επίπεδα νερού στις δεξαμενές της ήταν «πολύ χαμηλότερα από το συνηθισμένο», εν μέσω μιας εκτεταμένης ξηρασίας σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία.

Βρετανία: Ο Σούνακ ζητά να «διώξουν» τον Πούτιν από τις συνόδους της G20

Η εταιρεία ακολουθεί τις αποφάσεις των Welsh Water, Southern Water, South East Water και South West Water στην εφαρμογή των απαγορεύσεων, με την Yorkshire Water να είναι η τελευταία εταιρεία ύδρευσης που θα ακολουθήσει το παράδειγμα, στις 26 Αυγούστου.

Μ. Βρετανία: Δολοφόνησαν 9χρονη μέσα στο σπίτι της

Κάποιες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου έζησαν δύο ημέρες ισχυρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών την περασμένη εβδομάδα, αλλά η Υπηρεσία Περιβάλλοντος είπε ότι θα χρειαστούν βροχές εβδομάδων για να αναπληρωθούν τα αποθέματα νερού και να τερματιστεί η ξηρασία.

Κομισιόν: Η Μεσόγειος απειλείται από ξηρασία

Μέσα σε όλα αυτά, ο ένας «καρφώνει» τον άλλο στη Βρετανία για άσκοπη χρήση νερού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη λάβει 999 κλήσεις από εκείνους που κατασκοπεύουν τους γείτονές τους προτού καν τεθούν σε ισχύ οι απαγορεύσεις για λάστιχα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top