«Η... πεταλούδα του Αιγαίου είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές»

Αφιέρωμα της La Repubblica σε πέντε ελληνικά νησιά

La Repubblica: «Υμνεί» την Ελλάδα και το ελληνικό καλοκαίρι

«Εξυμνεί» την Ελλάδα και το ελληνικό καλοκαίρι η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» που χαίρει μεγάλης δημοφιλίας στη γειτονική χώρα, μέσα από ένα διθυραμβικό αφιέρωμα που φιλοξενεί στις στήλες της. Προτείνει πέντε ελληνικούς προορισμούς,«άγνωστους θησαυρούς», που ταιριάζουν στα γούστα των Ιταλών ταξιδιωτών και χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως τον ιδανικότερο προορισμό για διακοπές

Την πρώτη θέση με τα ελληνικά διαμάντια που προτείνει η εφημερίδα κατακτά η Αστυπάλαια, ενώ ακολουθούν οι Λειψοί, η Σκύρος, η Τήνος και η Ιθάκη.

Η Αστυπάλαια είναι «η... πεταλούδα του Αιγαίου» και αποτελεί το ιδανικό μέρος για διακοπές σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ, EUROKINISSI

Διακοπές στη Σκιάθο: Βουτιές σε παραλίες που θα σας μείνουν αξέχαστες!

«Δεν είναι υπερβολή να ορίσουμε την Ελλάδα ως το ιδανικό μέρος για διακοπές σε όλο τον κόσμο με περισσότερα από 200 ονειρικά νησιά και ένα έθνος που αποτελεί το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και το σπίτι της δημοκρατίας», αναφέρει η εφημερίδα.

 

 

Αστυπάλαια, η «πεταλούδα του Αιγαίου»

Ως η «πεταλούδα του Αιγαίου» χαρακτηρίζεται η Αστυπάλαια, η οποία σύμφωνα με το άρθρο αποτελεί έναν «παράδεισο» ιστορικών μνημείων, γραφικών χωριών, υπέροχων παραλιών, απαράμιλλης γαστρονομίας και εκλεκτών τοπικών προϊόντων, όπως το μέλι και παράλληλα προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στους περιπατητές και τους φυσιολάτρες.

Διακοπές στην ψυχή των Κυκλάδων!

Τονίζεται επίσης πως η Αστυπάλαια είναι το μοναδικό νησί που θα «οδηγήσει» τους επισκέπτες στο μέλλον της αειφορίας μέσα από το πρωτοπόρο «πράσινο» εγχείρημα που υλοποιείται και με την ίδια ευκολία θα τους «ταξιδέψει» στο παρελθόν και το μοναδικό αρχαίο νεκροταφείο βρεφών του κόσμου που χρονολογείται δεκάδες αιώνες πριν, από τη Γεωμετρική περίοδο.

Διακοπές στην Καλαμάτα και την αγαπημένη παραλία του Instagram!

Η Ιθάκη συγκαταλέγεται επίσης ανάμεσα στους ιδανικούς προορισμούς / Eurokinissi, ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η ποιότητα υπηρεσιών, το εύρος εναλλακτικών επιλογών, η αυθεντικότητα, το φυσικό κάλλος, οι πράσινες πρωτοβουλίες και οι ενέργειες μας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας έχουν συμβάλλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ροές από Ελλάδα και εξωτερικό», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, σε σχετική ανακοίνωση.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top