Μπομπ Μενέντεζ: «Ο Ερντογάν δεν αλλάζει μυαλά»

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Φλώρο

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μπόμπ Μενέντεζ. Όπως αποκαλύπτει η Κατερίνα Τσαμούρη στο Μεσημβρινό Δελτίο του STAR, ήδη, πάντως, στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ βουλευτών για την τροπολογία του ομογενούς Κρις Πάππας, με την οποία η αναβάθμιση των F-16 θα συνδέεται ευθέως με τη μη παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας. 

 

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Δημήτρης Σουλτογιάννης στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μπόμπ Μενέντεζ εξέφρασε την απαισιοδοξία του στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την Τουρκική προκλητικότητα και την συμπεριφορά του Ερντογάν. Ο κ. Μενεντεζ είπε στον κ. Φλωρο ότι δεν έχει δει την διάθεση από πλευράς Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις γι’αυτο και δεν πρόκειται ο ίδιος να εγκρίνει την πώληση των F-16. Φαίνεται επίσης πως ο φιλέλλην Μενέντεζ βάζει πιο ψηλά την ασφάλεια και την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας από τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ενημέρωσε τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ότι η πώληση μαχητικών σε άλλες χώρες δεν πρέπει να γίνεται μόνο με οικονομικά κριτήρια αλλά να λαμβάνετε υπόψιν και η συμπεριφορά των χωρών που στην περίπτωση της Τουρκίας είναι άκρως προκλητική. Τέλος, ο Μπόμπ Μενέντεζ έκανε και την εκτίμηση ότι η ολομέλεια της Αμερικανικής βουλής θα πει ΟΧΙ στα Τουρκικά F-16 γιατί και ο πιο λογικός καταλαβαίνει ότι ένα «οπλικό εργαλείο»  στα χέρια κάποιου που δεν το χρησιμοποιεί σωστά μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top