Times: Αυτά είναι τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά - Έκπληξη στην κορυφή!

Ύμνοι για το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας

Την καθιερωμένη λίστα με τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά δημοσίευσαν οι Times του Λονδίνου, περιλαμβάνοντας πολλές νέες προσθήκες και «εκπλήξεις».

Η δημοσιογράφος Dana Facaros προτρέπει τους Βρετανούς ταξιδιώτες να επιλέξουν νέους εναλλακτικούς προορισμούς της Ελλάδας που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες μακριά από το συνωστισμό και διαθέτουν πλέον πολύ καλύτερη προσβασιμότητα..

Η Αλόννησος στη λίστα των Times με τα καλύτερα ελληνικά νησιά 

Την κορυφή της λίστας «κατακτά» η Αλόννησος, με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης.

Αλόννησος: To πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα - Δείτε βίντεο

 

alonnisos

Την πρωτιά στη λίστα των Τimes κατέχει η Αλόννησος / Πηγή: EUROKINISSI 

Ακολουθούν η ρομαντική Σάμος, τα Κύθηρα μιας άλλης εποχής, η Αίγινα με τους αργούς ρυθμούς της, η ιδιαίτερη Ικαρία, το εντυπωσιακό Μεγανήσι, οι γραφικές Σπέτσες, η Ιθάκη του Οδυσσέα, η καταπράσινη Θάσος, η Ίος με τη θετική ενέργεια, η Σκόπελος ως το νησί του Mamma Mia, η μυστική Τζιά, η πευκόφυτη Λευκάδα, η μοναδική Μυτιλήνη και η Μήλος με τα διαφορετικά φυσικά τοπία.

samos

Η ρομαντική Σάμος βρίσκεται στην δεύτερη θέση της λίστας / Πηγή: EUROKINISSI 

4+1 ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές

Τη λίστα συμπληρώνουν η Τήνος της γαστρονομίας, η «πεταλούδα του Αιγαίου» Αστυπάλαια, η Κάρπαθος με τα θαλάσσια σπορ, η Σίφνος με την αρμονία που εκπέμπει, η μαγευτική Σκύρος, η συγκλονιστική Ύδρα, οι Παξοί που σε μεταφέρουν σε άλλη διάσταση, η Νάξος ως το ονειρεμένο νησί του Λόρδου Βύρωνα, η Χάλκη με την απλότητα της και η Κάλυμνος για τα πεδία αναρρίχησης. 

Ithaki

Το καταπράσινο νησί του Οδυσσέα, η Ιθάκη, είναι ένα από τα νησιά που περιλαμβάνονται στη λίστα / Πηγή: EUROKINISSI 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Αλοννήσου, Πέτρου Βαφίνη, η Αλόννησος με την αυθεντικότητα και την ανέγγιχτη φυσική ομορφιά της γοητεύει τους ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα, σε όλο τον κόσμο. Η ανάδειξη του πρώτου υποβρύχιου μουσείου αλλά και η νέα πρωτοβουλία μας για την τέλεση υποβρυχίων γάμων τοποθετούν την Ελλάδα πλέον στον «χάρτη» του παγκόσμιου καταδυτικού τουρισμού. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top