Τουρκία: Άνοιξαν μπαρ στον Ναό της Αθηνάς στην Αττάλεια

Κύμα αντιδράσεων για τις εικόνες ντροπής

Βεβήλωσαν τον Ναό της Αθηνάς στην Αττάλεια, φτιάχνοντας μπαρ στα ερείπιά του - Βίντεο Ant1

Ακόμα μια βεβήλωση ναού σημειώθηκε στην Τουρκία. Ιδιώτης άνοιξε μπαρ κοντά στην είσοδο του Ναού της Αθηνάς στην Αττάλεια. Αντιδρούν ντόπιοι και τουρίστες.

Ένα μπαρ με το όνομα «Απόλλων» άνοιξε σε ιδιωτικό κτήμα δίπλα στον Ναό της Αθηνάς, στην Αρχαία Πόλη του Σάιντ. 

Σύμφωνα με την hurriyet, αυτοί που άνοιξαν το μπαρ, που λειτουργούσε παλιότερα ως εστιατόριο, χρησιμοποίησαν τα ιστορικά ερείπια ως είσοδο του μαγαζιού. Η πύλη που χτίστηκε στο όνομα της θεάς Αθηνάς και χρονολογείται από το 150 μ.Χ. 

Το κλαμπ άνοιξε τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Οι υπεύθυνοι του μαγαζιού αφαίρεσαν τα ξύλινα κιγκλιδώματα που περιέβαλλαν την είσοδο του ναού και τοποθετήθηκαν για να προστατεύουν τα τεχνουργήματα και έκλεισαν με σιδερένιες πλάκες τις περιοχές που επισκέπτονταν ντόπιοι και ξένοι τουρίστες.

Ακόμα, μπροστά από την είσοδο του μαγαζιού έστρωσαν κόκκινο χαλί 10 μέτρων, προκειμένου οι πελάτες να μην δυσκολεύονται να περπατήσουν στο χώμα με τα αρχαία.

ναός Αθηνάς στην Αττάλεια

Ο Ναός της Αθηνάς

Σφοδρές αντιδράσεις για το μπαρ στον ναό της Αθηνάς

Η βεβήλωση του ιστορικού αυτού χώρου έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις τόσο στους τουρίστες, όσο και στους ντόπιους.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας, εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι υπήρχε μόνο ένα εστιατόριο σε μια ιδιωτική ιδιοκτησία πριν, με την είσοδό του στο πίσω μέρος.

Όταν, όμως, έγιναν οι εργασίες του νυχτερινού κέντρου, μετέφεραν την πόρτα του χώρου μπροστά χωρίς καμία άδεια. 

«Προειδοποιήσαμε πολλές φορές τις επιχειρηματικές αρχές, αλλά κανείς δεν μας έδωσε σημασία και δυστυχώς προέκυψε αυτή η εικόνα. Δεν είναι μόνο πρόβλημα με την πόρτα εδώ. Ο φωτισμός και ο δυνατός θόρυβος έχουν επίσης αρνητική επίδραση στα έργα. Είναι επίσης πολύ κακό για την εικόνα. Οι προβολείς αναβλύζουν από χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Τακτοποίησαν το τεράστιο κτίριο σαν ένα περίπτερο», λένε οι ειδικοί.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της Αττάλειας Τσαντεμίρ Ζόρογλου υπέβαλε μήνυση εναντίον των υπευθύνων και διεμήνυσε ότι έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες να ανοίξει αυτή η πόρτα στο παρελθόν, αλλά οι συνάδελφοί τους το απέτρεψαν. Δόθηκε προειδοποίηση την ημέρα που άνοιξε η επιχείρηση, αλλά δυστυχώς, άνοιξαν ξανά την πόρτα αργότερα το βράδυ. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για το μέλλον», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top