Ουκρανία: Νέες εκρήξεις στο Κίεβο την ώρα της επίσκεψης Γκουτέρες

«Ο ΟΗΕ κάνει ότι μπορεί για να εκκενωθεί η Μαριούπολη»

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία 

Δύο νέες ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο Κίεβο της Ουκρανίας. Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως στο κέντρο της πόλης υπάρχει πυκνός καπνός, αλλά δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη η αιτία για τις εκρήξεις. 

Οι εκρήξεις ίσως προέρχονται από ρωσικό πύραυλο ή θραύσματά του, αν τον κατέρριψαν οι ουκρανικές δυνάμεις. 

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ζελένσκι Μιχαήλο Ποντόλιακ, πρόκειται για χτύπημα με ρωσικούς πυραύλους, την ώρα που στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας βρίσκεται ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά ουκρανικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία αλλά και την πρωτεύουσα αναμένονται να συνεχιστούν για όλη τη νύχτα. 

«Ο ΟΗΕ κάνει ότι μπορεί για να εκκενωθεί η Μαριούπολη»

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα, μετά τις επαφές που είχε στο Κίεβο, ότι τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστεί δυνατή η εκκένωση του εργοστασίου χάλυβα στη Μαριούπολη, όπου έχουν βρει καταφύγιο στρατιώτες και άμαχοι.

«Στην παρούσα φάση, μπορώ μόνο να σας πω ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να πραγματοποιηθεί (η εκκένωση). Δεν πρόκειται να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο που θα μπορούσε να υπονομεύσει αυτήν την πιθανότητα», είπε ο Γκουτέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από την πλευρά του ο Ζελένσκι δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω – όπως και οι συγγενείς όσων έχουν εγκλωβιστεί στο Azovstal (στο εργοστάσιο χάλυβα) – ότι ο γενικός γραμματέας (του ΟΗΕ) κι εμείς θα καταφέρουμε να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top